"Da što duže ostanemo ovde": Nemanji Gudelju se ne žuri iz Katara 1foto: Starsport

Defanzivni vezista reprezentacije Srbije priziva plasman u nokaut rundu Svetskog prvestva.

Još samo dva dana su ostala do premijere Orlova na Mundijalu u Kataru, na kojoj će imati posla sa supermoćnim Brazilom. Pre četiri godine su se ova dva tima srela na kraju grupne faze, a sada će jedna na drugu u prvom kolu G skupine (24. novembar, 20.00).

„Brazil 2018. i danas? Razlikuju se mnogo, imaju novih igrača i tu je dosta promena. Brazil u svakoj generaciji ima jak tim i uvek se bore za titulu kad god igraju. Mora da se bude fokusiran kada god se igra protiv njih“, smatra Nemanja Gudelj.

Svi su radoznali da saznaju kojih 11 startnih aduta će selektor Dragan Stojković izabrati za uvodnih mundijalskih 90 minuta.

„Ne znamo ko će igrati, znamo samo da smo svi spremni i jedva čekamo tu utakmicu. Ko god bude igrao nadamo se da ćemo doneti dobru igru“.

Mada sve prognoze prednost daju Brazilu, a većina stručnjaka veruje da Srbija treba da se prilagodi igri favorita, „kvaritelj“ protivničke igre drugačije rezonuje.

„Znamo mi naš kvalitet i da smo na dobrom putu, snalazimo se na terenu odlično i mislim da smo u trenutku kada sami od sebe zahtevamo da pokažemo celoj Srbiji i svetu da možemo da uradimo lepe stvari. Gledamo samo sebe, imamo atmosferu koja je vrhunska i želimo da odemo što dalje“.

I na SP u Rusiji i na planetarnom takmičenju u Južnoafričkoj republici 2010. godine, srpska reprezentacija je spakovala kofere već posle tri obavezne utakmice.

„Voleo bih što duže da ostanemo ovde… Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo, selektor me je pozvao i uvek ću dati sve od sebe kao što je to i do sada bilo“, poručuje Gudelj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari