"Dijego nas je bodrio sa neba": Lionel Mesi ne zaboravlja, pored njega, najveću legendu argentinskog fudbala 1 EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Osvajač titule fudbalskog šampiona sveta i najbolji igrač Mundijala u Kataru spomenuo i Maradonu u emotivnoj i ponosnoj objavi na društvenim mrežama.

Lionel Mesi je za reprezentaciju svoje Argentine debitovao sa 18 godina i 54 dana, a ovog 18. decembra u plavo-belom dresu se popeo na fudbalski Olimp. Baš ta pobeda nad Francuskom, posle produžetaka i penal epiloga, evocirala mu je uspomene na pređen put od talentovanog dečaka iz Rosarija do fudbalskog boga.

„Od Grandolija do Svetskog prvenstva u Kataru prošlo je skoro 30 godina. Blizu tri decenije u kojima mi je fudbal doneo mnogo radosti, ali i tuge. Uvek sam sanjao da budem svetski šampion i nisam želeo da prestanem da pokušavam, čak i znajući da se to možda neće dogoditi“, počeo je novopečeni svetski prvak.

Na Svetskim prvenstvima ovaj sjajan dribler, paker i šuter debitovao je u Nemačkoj 2006. godine, protiv Srbije i Crne Gore, a u Kataru je igrao drugo mundijalsko finale u karijeri.

„Ovo Svetsko prvenstvo smo osvojili i za sve one koji to nisu uspeli na prethodnim turnirima, kao 2014. u Brazilu, gde su vi zaslužili jer su se do samog kraja borili kao lavovi, vredno radili i želeli pobedu koliko i ja. Zaslužili smo je čak i u tim prokletim produžecima“.

Kada god bi upoređivane njegova i veličina Dijaga Maradone uvek je uz ima Mesija stajalo „ali“, jer nije kao još obožavaniji prethodnik uzeo Zlatni globus. Mesi nikada nije pridavao značaja tome, ali se sada setio pokojnog prethodnika.

„Dijego nas je ohrabrivao sa neba. I svi koji su uvek podržavali reprezentaciju ne gledajući toliko na rezultat koliko na želju i trud koji smo uvek ulagali, čak i kada nije išlo kao što smo hteli“.

Najveći fudbaler u istoriji Barselone zahvalan je ekipi i struci, jer bez njih ne bi u Kataru ispunio životni san.

„Zasluge idu svima u ovoj lepoj grupi koja je nastala, kao i stručnom štabu i svim ljudima u reprezentaciji koji anonimno rade danonoćno da nam olakšaju posao.

Često je neuspeh deo puta i učenja, a bez razočarenja je nemoguće doći do uspeha. Hvala vam puno od srca! Napred Argentina“, završio je Mesi, koji ovih dana živi najlepše trenutke u impresivnoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari