"Hajde da napravimo čudo", "mislim na finale", "ništa ne može da nas poremeti": Šta su sve reprezentativci Srbije izjavljivali pre Mundijala u Kataru 1foto: Pedja Milosavljevic

Pred odlazak na Mundijal igrač fudbalske reprezentacije Srbije Andrija Živković je dao najambiciozniju izjavu u kojoj očekuje da „orlovi“ naprave uspeh poput Grčke koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2004. godine.

– Sećam se kako su Grci doživeli osvajanje Evropskog prvenstva 2004. godine. Sličnog smo mentaliteta, ali bi kod nas bila još veća euforija. Sjajna smo grupa, igramo odličan fudbal i zaslužujemo da budemo na najvećoj smotri svetskog fudbala. A kad smo već tamo, hajde da napravimo čudo, rekao je Živković.

Na pitanje je šta za njega znači čudo, srpski reprezentativac je bio kristalno jasan.

– Mislim na finale. I da osvojimo, istakao je Andrija Živković.

Sa druge strane, reprezentativac Stefan Mitrović je istakao da je najbitnija atmosfera koju nacionalni tim poseduje.

– Bitno je da sačuvamo atsmoferu koja je bila ključ uspeha u proteklom periodu, da budemo mirni i da sprovedemo u delo sve instrukcije koje dobijemo, rekao je iskusni defanzivac.

Svi su se nadali da ovogodišnja utakmica sa Brazilom neće imati nikakve sličnosti sa onom sa Mundijala u Rusiji 2018. To potvrđuje i izjava Marka Grujića koji je smatrao da su sada okolnosti drugačije.

– Što se tiče Brazila, biće to potpuno drugačija utakmica od one koju smo odigrali na Mundijalu u Rusiji. Sada ćemo da “udarimo” na njih puni motivacije i snage, napomenuo je Grujić.

Utakmica sa „kariokama“ se nažalost završila istim rezultatom, suprotno očekivanjima. U prvom planu su ovoga puta bile sudije i njihov tretman prema velikim zvezdama koje poseduje reprezentacija Brazila.

– Mislim da sudija nije ništa pogrešio što može da utiče na ishod meča, ali uvek sudije čuvaju igrače poput Nejmara i Vinisijusa. Tako je i kada igrate protiv Reala ili Barselone, rekao je reprezentativac Nemanja Maksimović.

"Hajde da napravimo čudo", "mislim na finale", "ništa ne može da nas poremeti": Šta su sve reprezentativci Srbije izjavljivali pre Mundijala u Kataru 2
foto: Pedja Milosavljevic

Sa druge strane, rezervista Darko Lazović je rekao da je Srbija na neki način i dobro prošla primivši samo dva gola.

– Posle prvog gola smo pali, dozvolili smo da preuzmu inicijativu, ostavili smo dosta prostora i oni su kvalitetom i snagom dali drugi gol. Možda su mogli i ubedljivije da nas pobede na kraju. Ostaje žal, mogli smo i bolje da odigramo, rekao je Lazović.

Mir se po svemu sudeći posle početnog poraza vratio u reprezentaciju, ipak je Brazil – Brazil. „Orlovi“ su bili spremni da naprave dobar rezultat protiv narednog protivnika – reprezentacije Kameruna.

– Ništa ne može da nam poremeti mir. Od kada sam ovde, pozitivna je energija i vidi se koliko se svi momci zalažu za rezultat i to ništa neće poremetiti, dodao je Vanja Milinković-Savić.

Meč je završen nerešenim rezultatom. Imali su orlovi dva gola prednosti odnosno rezultat 2:1, ali su kontre iznenadile naše reprezentativce te je rezultat na kraju bio 3:3. Tada je reprezentativac Miloš Veljković objasnio da je normalno da njegov tim vrši presing, iako je selektor izjavio upravo suprotno.

– Kad imate loptu napred, ispred protivničkog šesnaesterca, kad je drže Sergej, Tadić, ili Mitrović, onda je logično da i mi (iz odbrane) krenemo napred. Gde da stojimo, izjavio je Veljković.

Preostao je meč sa Švajcarskom, takođe ekipom koja je trijumfovala nad orlovima na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. I opet ista situacija, odlučujući meč sa starim protivnikom. U prolaz se sudeći po izjavama verovalo.

– Ko god da izađe na teren pokazaće ono najbolje. Sve i dalje zavisi od nas. Kad je bilo najpotrebnije bili smo pravi, u Portugalu, u Norveškoj. Verujem u prolaz, verujem u sebe, poručio je Mitrović.

Rezultat ovog meča znate, možda je i bolje da vas ne podsećamo. Tom prilikom je najbolji golgeter u istoriji fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović dao izjavu sa kojom se verujemo poistovećuje većina građana Srbije.

– Ne znam šta bih rekao. Puno je emocija. Osećamo se prazno i ja i svi u svlačionici, rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari