"Jedva smo hodali na kraju": Filip Kostić kaže da je selektor čestitao ekipi na datom maksimumu 1foto: Starsport

Krilni vezista Srbije indirektno priznao fizičku inferiornost u odnosu na rivale u grupi G.

Orlovi su završili učešće na Svetskom prvenstvu, pošto su poraženi od Brazila (0:2), odigrali nerešeno sa Kamerunom (3:3) i na kraju ostali bez bodova u ključnom duelu sa Švajcarskom (2:3).

„Ne mogu da tražim sada izgovore, najbitnije je da smo svi dali maksimum. Pokušali smo, nismo uspeli.. azočarani smo, svima nam je jako teško. Dali smo sve od sebe, i stručni štab i igrači. Zajedno pobeđujemo i gubimo. Jako težak trenutak za sve nas. Ne smemo sada da padnemo. Ispravljamo greške, čekajunas kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Ova generacija može više…“ tvrdi Filip Kostić.

Teško je priznati da je Srbija osvojila samo jedan bod za 270 minuta.

„Realno je trebalo da dobijemo meč protiv Kameruna, i to sa više razlike. Ne smemo da primamo takve golova, to nam se već dešavalo.“

Naši fudbaleri su ubeđivali sebe i druge da imaju kvaliteta, snage i pameti da savladaju Sajdžije, ali nisu se izborili ni za častan oproštaj, mada je pretrpljen tesan poraz.

„Teško je kada gubite, bilo nam je potrebno mnogo energije. Moramo da se držimo zajedno. Videli ste kako je to selektor podneo na klupi. Teško nam je to da shvatimo. Selektor nam je čestitao što smo dali maksimum. Jedva smo hodali na kraju. Nama je trebala pobeda, selektor je izašao hrabro sa dva špica“, rekao je ofanzivni igrač sredine terena iz Juventusa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari