"Ljut sam što nema Rusije na Svetskom prvenstvu": Hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, protiv mešanja politike i sporta 1EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Iskusni defanzivac ima drugačiji stav o izbacivanju Zbornaje iz kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Dejan Lovren ne razume i ne prihvata sportske sankcije za sportiste iz države koja je u februaru vojno napala komšijsku Ukrajinu.

„Naravno da sam ljut što nema Rusije na Svetskom prvenstvu. Uvek sam govorio da se sport i politika moraju odvojiti. Rusija je velika reprezentacija i šteta je što je nema na SP-u.

Čak i da je Rusija započela rat u Ukrajini, svejedno im je trebalo biti dopušteno igranje na Mundijalu. Ali verujem da će se stvari uskoro promeniti. Uvek morate razmišljati pozitivno“.

Mnogi su nekadašnjem štoperu Liverpula zamerili što je ostao u Rusiji nakon izbijanja oružanog sukoba, ali kapiten Zenita ne vidi ništa loše u odluci da, mimo većine stranaca, ne napusti tu zemlju.

„Dvoumio sam se šta ću. Imao sam puno misli o tome šta da učinim. Mislim da je ostanak u Zenitu bila prava odluka. Selektor Dalić me podržao. Rekao je da treba da ostanem.

Sve sam napravio kako treba. Ponosan sam što sam Zenitov kapiten“, zaključio je Lovren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari