Dejan Lovren se povukao iz reprezentacije Hrvatske 1Dejan Lovren. Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije.

Fudbaler Liona Lovren je o svojoj odluci obavestio selektora Zlatka Dalića i predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Marijana Kustića, prenela je Hina.

„Draga reprezentacijo i dragi verni navijači, želim da vam se obratim sa ne baš radosnim vestima, ali verujte mi, ovu odluku sam doneo otvorena srca i nakon dugog razmišljanja. Ovo mi teško pada i dok to pišem pokušavam da ne zaplačem, ali već me dobro poznajete kao čoveka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kako vatrenog navijača koji će uvek bodriti svoju reprezentaciju“, naveo je Lovren.

On je za državni tim debitovao 2009. godine, odigrao je 78 utakmica i postigao pet golova. Osvojio je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine i treće mesto na Mundijalu u Kataru prošlog decembra.

„Sanjao sam kao dete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najlepšem dresu sa šahovnicom. Belo-crvene kvadratiće sam prvi put odenuo kao devetogodišnjak i nikada neću zaboraviti taj poseban osećaj, kao da sam na sebi imao Supermenov plašt. Osećao sam se moćno, samouvereno, neustrašivo, kao kao i moj heroj Supermen“, naveo je Lovren u pismu.

On je zahvalio svim selektorima koji su ga vodili u reprezentaciji, počevši od Slavena Bilića do sadašnjeg Zlatka Dalića. Takođe, zahvalio je na saradnji i nekadašnjim i aktuelnim saigračima u reprezentaciji i navijačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari