"Nema razloga za radikalne odluke, selektor nas odlično vodi": Aleksandar Mitrović ne da na Stojkovića 1EPA-EFE/Ronald Wittek

Najbolji strelac fudbalske selekcije Srbije smatra da uprkos fijasku na Svetskom prvenstvu treba nastaviti u istom sastavu.

Misleći pre svega na selektora Dragana Stojkovića, čiju su „glavu“ hteli pojedini klubovi i pojedinci iz srpskog fudbala i pre odlaska na Mundijal u Kataru, gde su Orlovi odigrali samo tri utakmice i nastavili tradiciju ispadanja već posle grupne faze.

„Ne verujem da će selektor Dragan Stojković platiti ceh. Nema razloga za radikalne odluke, niti bilo kakvim promenama. Selektor je stvorio grupu, ekipu, odlično nas vodi i sve su to razlozi da ostane. Naravno, uz maksimalnu podršku nacije i cele reprezentacije“, smatra Aleksandar Mitrović, koji je večeras dao jedan od dva gola Orlova u porazu od Švajcarske (2:3).

„Iza nas je teška utakmica, isto tako težak dan za naš tim, narod… Očekivali smo više, ovo je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri. Ne znam šta bih rekao… Osećam se prazno, sad nam ostaje da ozbiljnije analiziramo uzroke neuspeha…

U drugom poluvremenu morali smo mnogo bolje da odigramo. Fizički smo imali dovoljno energije, međutim… Napravili smo mnogo grešaka, nedozvoljenih za ovu fazu takmičenja. Ne bih se složio da smo bili ispod nivoa kvalifikacija, ali Mondijal traži mnogo više. Tu se kriju neki od razloga, ostaje nam ozbiljnija analiza.

Teško je sada da pričamo“, zaključio je napadač Fulama, uz još jednu napomenu da je ambijent u svlačionici bio „nikada bolji“, iako su stizale i drugačije informacije poslednjih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari