Nije moglo bez tenzije i koškanja na terenu, selektori smirivali strasti 1foto: Starsport

I ovog puta su u epicentru dešavanja bili švajcarski fudbaleri albanskog porekla.

Samo akteri utakmice znaju ko je prvi započeo incidente i ko je koga čime isprovocirao, ali ono što se videlo u televizijskom prenosu iz Dohe jeste da su vinovnici koškanja u drugom poluvremenu bili Džerdan Šaćiri i Granit Džaka.

Ovog puta nisu pokazivali dvoglavog orla, aludirajući na zastavu Velike Albanije, kao u susretu ove dve selekcije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, ali su nešto dobacivali kolegama iz reprezentacije Srbije. Ili su odgovarali na prozivke iz protivničkog tabora.

Uglavnom u dva navrata se stvorila velika frka, sa mnogo obostranog gurkanja pomenutog tandema, njihovih saigrača i gomile momaka u dresovima Srbije. Tokom jednog od njih morali su da intervenišu i selektori Dragan Stojković i Murat Jakin, tako što su utrčali na teren i razdvajali svoje izabranike.

Srećom, nije došlo do drastičnijih ekcesa, već je sudija „samo“ izdelio više žutih kartona na obe strane. U meču iz kog će se pamtiti pobeda Švajcarske (3:2) i njen plasman u nokaut rundu, odnosno novo ispadanje Orlova posle grupne faze takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari