"Nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i zemlji": Obraćanje Kristijana Ronalda javnosti posle burnog učešča Portugala na Mundijalu 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Kapiten eliminisanih Navigatora u suzama napustio teren posle poraza od Maroka (0:1), na kraju svoje duge reprezentativne karijere.

Posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru još više i žešče se priča i piše o navodnom sukobu čuvenog Kristijana Ronalda i selektora Fernanda Santoša, koji mu je u dve zanje utakmice u Kataru šansu davao kao rezervisti.

“Osvajanje Svetskog prvenstva sa Portugalom je bio moj najveći i najambiciozniji san u karijeri. Srećom, osvojio sam mnogo titula na međunarodnoj sceni, uključujući i reprezentacijom, ali stavljanje imena naše zemlje na najvišu tačku na svetu je bio moj najveći san.

Borio sam se za njega. Borio sam se jako za moj san. Na pet utakmica sam bio strelac na Svetskim prvenstvima u ovih 16 godina, uvek uz sjajne saigrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Ostavio sam sve što sam imao na terenu. Nikada nisam ustuknuo od borbe i nikada nisam odustao od borbe u tom dresu.

Nažalost, juče se san završio. Nije bilo svrhe reagovati u afektu. Samo želim da svi znate da je mnogo toga rečeno, mnogo toga napisano, bilo je mnogo spekulacija, ali moja posvećenost Portugaliji se nije promenila ni na trenutak. Uvek sam bio onaj koji se borio za ciljeve i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i mojoj zemlji.

Nemam mnogo toga da kažem sada. Hvala Portugaliji. Hvala Kataru. San je bio lep dok je trajao. Sada, nadam se da će vreme biti dobar savetnik i da će dozvoliti svakom da sam izvuče sve zaključke”, poručio je putem društvenih mreža vlasnik jedne evropske titule i jedne Lige nacija sa Portugalom, nakon napuštanja nacionalnog tima u 37. godini.

Nazire se i kraj impresivne karijere CR7 u kojoj se naosvajao trofeja sa madridskim Realom, Mančester junajtedom, Juventusom i Sportingom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari