"Odigrali smo utakmicu bez selektora, falili su nam taktika i čvrsta ruka": Rade Bogdanović vidi samo jednog krivca za proćerdanu pobedu 1foto: Starsport

Bivši fudbaler i vrhunski komentator ne misli da su srpski fudbaleri sami grešili protiv Kameruna (3:3).

Za razliku od većine svojih kolega, Rade Bogdanović uvek govori ono što misli i često se njegove reči poklapaju sa realnošću. Danas je „udario“ na selektora Dragana Stojkovića, začuđen strategijom trenera koga inače ceni zbog svega što je napravio sa Orlovima tokom kvalifikacija za aktuelno Svetsko prvenstvo u Kataru i poslednje Lige nacija.

„Od sjaja do očaja, đavolja fudbalska nacija. Ne krivim danas igrače ni za šta, oni nemaju fizičku spremu, a kada ti je to problem onda nemaš ni koncentraciju, disciplinu… Moram ovo da kažem, mada sam razmišljao celo vreme, ali to tako vidim.

Odigrali smo danas utakmicu bez selektora na klupi. Nikad nisam video da neko vodi lošije utakmicu na velikom takmičnju od Dragana Stojkovića danas. Ekipa vam se vratila na 3:1 i pustite da njih petoricu idu na visoki presing, da 10 minuta ne znate ko gde udara.

Kao trener morate da kažete „Imam 3:1, fizička sprema mi nije dobra, kukao sam na te stvari…“. Moj ljubimac, mali Pavlović se povredio i njegovim izlaskom je nastupio potop“, prokomentarisao je Bogdanović, gostujući u specijalnoj mundijalskoj emisiji na RTS.

Iznenadile su ga i napravljene izmene u timu Srbije, koja je prvo gubila (0:1), pa preokrenula tok dešavanja i na kraju ostala bez dva kaparisana boda.

Te izmene što je pravio… Nikako mi neće ući u glavu šta je čovek hteo. Šta se desilo?! U drugom poluvremenu nam je falila taktika i čvrsta ruka. Na 3:1 neko ti pravi kontru… Ja nikad ovo nisam video…“ u čudu je Bogdanović nakon meča drugog kola G grupe.

Srbija sada mora da navija za Brazil, svog „dželata“ sa premijere (0:2), protiv Švajvarske, a potom 2. decembra ide na sve ili ništa u duelu sa Sajdžijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari