"Verujemo u sebe i prolaz": Aleksandar Mitrović priziva reprizu pobeda iz Lisabona i Osla 1foto: Starsport

Najbolji golgeter srpskog reprezentativnog fudbala svih vremena očekuje da sa Orlovima uzme sva tri potrebna boda protiv Švajcarske.

Zbog svog poraza od Brazila (0:2) i remija sa Kamerunom (3:3), odnosno jedne pobede rivala u prvih 180 minuta G grupe, naš tim bez trijumfa 2. decembra ne može ostati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Sve zavisi od nas. Ova ekipa je dokazala da može da bude prava kad god je trebalo. I u Lisabonu i u Oslu. Verujemo u sebe i u prolaz“, priziva Aleksandar Mitrović pobede svog tima na ključnom meču za direktan plasman na Mundijal i utakmici čiji je slavljenik ove jeseni napredovao iz B u A diviziju Lige nacija.

Srbija i Švajcarska su se susrele i u grupnoj fazi na Mundijalu u Rusiji, pre četiri godine kada je slavio naš protivnik (1:2), ali za jednog od aktera te utakmice to nije ista priča.

„Sve je sada drugačije. Mi smo tada drugog selektora imali (Mladena krstajića. prim. aut), veliki broj drugih igrača… Ovo je novi izazov, drugačija je atmosfera… Ne razmišljam o tome šta je bilo. Fokus je na onome što sledi. Kako navijači gledaju na utakmicu najmanje je bitno“, smatra zvezda Fulama i Premijer lige.

Mitrović je na pripreme za Svetsko prvenstvo stigao neoporavljen od povrede, a takav je odigrao i duel sa Brazilcima. Sada se oseća mnogo bolje.

„Spreman sam fizički potpuno. Osećam se dobro. I u prvoj utakmici protiv Brazila bio sam spreman. Prosto, bila je teška utakmica, fizički zahtevana. I protiv Kameruna sam se osećao dobro… Svi smo spremni i željno iščekujemo utakmicu protiv Švajcarske“, tvrdi robusni centarfor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari