Katastrofa Zvezde u Istanbulu koja je i Partizan ostavila bez mesta u plej-inu Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su pravu rezultatsku katastrofu na gostovanju protiv Efesa 55:100 (11:15, 20:30, 13:31, 11:24) u poslednjem kolu regularnog dela sezone Evrolige.

Ovaj trijumf obezbedio je turskom timu plasman u plej-in Evrolige, a srpskog predstavnika, ekipu Partizana šalje na 11. mesto koje ne vodi u dodatno razigravanje.

Zvezdi sa druge strane ova utakmica nije mnogo značila, mada svakako način igre nije zadovoljavajući pred plej-of ABA lige koji ih uskoro očekuje.

Zvezda u prvih 15 minuta utakmice i nije imala toliko loš rezultat koliko je nepovezano igrala u napadu.

U tom vremenskom periodu izabranici Janisa Sferopulosa su izgubili 14 lopti, a košarkaši Efesa su to znalački iskoristili da rutinski povećevaju svoju prednost.

Zvezdina odbrana nije postojala od druge četvrtine, a u poslednjih 30 minuta utakmice beogradski tim je primio čak 85 poena što je nedopustivo kada se igra na evroligaškom nivou.

Nakon takve igre u igrače Zvezde se uvukla nervoza pa su u drugom poluvrmenu isključeni Miloš Teodosić i Džoel Bolomboj.

I dok za isključenje Bolomboja ima opravanja jer je nakon jednog duela između Branka Lazića i Tajrik Džouns stao u zaštitu svog saigrača, dotle protesti Teodosića nisu imali preteranog smisla.

On je bio nezadovoljan odlukom sudije, burno je protestovao, unosio se u lice sudijama, a potom je prigovarao i ljudima za zapisničkim stolom i nakon što je prvobitno dobio tehničku grešku, na kraju je bio i isključen sa meča.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Elajdža Brajant sa 26 poena, dok su kod Zvezde Rokas Giedraitis, Luka Mitrović i Nemanja Nedović postigli po 11 poena.

Efes je na skoru 17-17 posle 34. kola, dok je Zvezda sezonu završila na 16. mestu u Evroligi sa učinkom 11-23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari