Kecmanović - Gaske poslastica na startu 1Tennis-ATP Serbia Open 2022-Practice-Novak Djokovic and Holger Rune Beograd, 17.04.2022. foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Mečevima prvog kola danas na terenima na Dorćolu u Beogradu počinje Srbija open, turnir iz serije 250 ATP tura, koji će ove godine okupiti mnogo više renomiranih igrača nego što to turnir te kategorije inače može sebi da priušti.

Meč dana će igrati svakako Miomir Kecmanović protiv prekaljenog Rišara Gaskea, oni će na Centralnom terenu igrati treći po redu, nakon duela Mihaila Kukuškina i Aljaža Bedenea, odnosno Kristijana Garina i Holgera Runea. Program će zatvoriti italijanski okršaj između Fabija Fonjinija i Marka Čekinata.

Novak Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a u drugom ide na boljeg iz duela Hamad Međedović i Laslo Đere, dok se u trećem kolu može očekivati spektakl između Novaka Đokovića i Dominika Tima.

Tim će u prvom kolu igrati sa Džonom Milmanom, dok će u drugom igrati sa pobednikom duela Miomir Kecmanović – Rišar Gaske. Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv kvalifikanta, dok će rival Filipu Krajinoviću biti David Gofan. U prvom kolu slobodan je Andrej Rubljov.

Novak Đoković već dva dana trenira u Beogradu, matematika je juče izračunala da će biti na prvom mestu ATP liste sigurno do 9. maja, odnosno do početka Mastersa u Rimu. Do tad će skupiti 368 nedelja na tronu, jer je Aleksandar Zverev u Monte Karlu propustio priliku da se osvajanjem titule ozbiljno približi Đokoviću.

Da li i posle toga, zavisi od rezultata koje bude ostvario do turnira u Večnom gradu. Kada se to pretvori u nedelje, dobija se suma od 368 sedmica na svetskom tronu. To je za punih 58 nedelja više od rekorda koji je do prošle godine držao Rodžer Federer, za kojeg se verovalo da neće biti nadmašen u skorije vreme. Od momenta kada je Novak srušio Federera počele su da se prave paralele sa rekordom u ženskom tenisu koji drži Štefi Graf, a koji iznosi 377 nedelja na prvom mestu, a Đoković je sve bliže da i taj rezultat obori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari