Kecmanović i Nina Stojanović u drugom kolu Australijan opena 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Poljaka Kamila Majhšaka sa 6:2, 6:4, 6:3.

Meč Kecmanovića i Majhšaka, 42. i 109. tenisera sveta, trajao je sat i 46 minuta.

Srpski teniser je prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Australijan opena, gde ga čeka Francuz Adrijan Manarino, 36. igrač na ATP listi.

Francuz je ranije danas bio bolji od Denisa Novaka iz Austrije sa 6:2, 6:4, 7:6.

Kecmanović i Manarino su do sada odigrali jedan meč i slavio je francuski teniser.

Stojanović preko Begu do drugog kola AO

Srpska teniserka Nina Stojanović plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je noćas pobedila Rumunku Irinu Begu sa 6:3, 6:4.

Trenutno 100. teniserka sveta je do prve grend slem pobede u karijeri stigla posle sat i 43 minuta igre.

Stojanović će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Nemica Laura Zigemund.

Srpska teniserka je u prvom gemu spasila čak pet brejk lopti da bi potom, uz dva brejka, povela sa velikih 5:1. Begu je vratila jedan brejk, zapretila je i u devetom gemu, ali je Stojanović iskoristila prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Stojanović je odmah na početku drugog seta oduzela servis protivnici i tu prednost je držala do šestog gema kada je Begu izjednačila na 3:3. Međutim, srpska teniserka je već u narednom gemu napravila odlučujući brejk na meču za plasman u drugo kolo.

Pobede Raonića i Vavrinke, Monfis ispao

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Argentinca Federika Koriju sa 6:3, 6:3, 6:2.

Raoniću je bilo potrebno sat i 33 minuta da prođe u drugo kolo gde će igrati protiv Francuza Korantena Mutea koji je posle pet setova (6:4, 6:7, 3:6, 6:2, 6:3) eliminisao domaćeg tenisera Džona Milmana.

Lako do pobede u prvom kolu stigao je i Švajcarac Stan Vavrinka koji je 6:3, 6:2, 6:4 slavio protiv Portugalca Pedra Souse posle sat i 36 minuta igre.

Iznenađenje u prvom kolu napravio je Finac Emil Rusuvuori koji je eliminisao 11. igrača sveta, Francuza Gaela Monfisa. Rusuvuori je pobedio sa 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3.

Amerikanac Rajli Opelka pobedio je Jen-Hsuna Luka u tri seta (6:3, 7:6, 6:3), Francuz Adrijan Manarino bio je bolji od Denisa Novaka iz Austrije sa 6:2, 6:4, 7:6, dok je Australijanac Aleks Bolt slavio protiv Slovaka Norberta Gombosa sa posle četiri seta.

Monfis se rasplakao posle poraza u prvom kolu

Francuski teniser Gael Monfis rasplakao se tokom današnje konferencije za novinare u Melburnu posle poraza u prvom kolu Australijan opena.

Monfis je izgubio od Finca Emila Rusuvuorija posle skoro četiri sata igre i pet setova, 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3, na početku prvog grend slem turnira u sezoni.

Finac, 86. igrač sveta, spasio je 17 od 23 brejk lopte.

Monfis je izgubio i sedmi uzastopni meč, a prvi put posle 15 godina poražen je u prvom kolu Australijan opena.

Francuz je bio emotivan na konferenciji za novinare i nije mogao da zaustavi suze.

„Izgubio sam, nemam samopouzdanje. Igram loše. Ne mogu da serviram, grešim, ja sam šest metara iza osnovne linije. Ne osećam se dobro i to vidite. Izgubio sam i to boli. Najgore od svega je to što radim kao pas, ali ne ide“, rekao je Monfis, preneo je Eurosport.

Poslednji put Monfis je pobedio u februaru prošle godine, kada je bio bolji od sunarodnika Rišara Gaskea.

„Želeo bih da izađem iz ovog košmara, ali istina je da ne znam kada će prestati“, dodao je 11. teniser sveta.

Tim i Fric u drugom kolu Australijan opena

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 7:6, 6:2, 6:3.

Treći teniser sveta i prošlogodišnji finalista Australijan opena je prvu prepreku u Melburnu preskočio posle dva sata i 42 minuta igre, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz meča Dominik Kepfer – Ugo Delijen.

Plasman u drugo kolo Australijan opena obezbedio je i Amerikanac Tejlor Fric koji je u četiri seta (7:6, 3:6, 6:2, 7:6) bio bolji od Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Fric će u narednom kolu igrati protiv zemljaka Rajlija Opelke.

Rus Aslan Karacev je bio bolji od Italijana Đanluke Magera sa 6:3, 6:3, 6:4, dok je španski teniser Pedro Martines slavio protiv Nišioke Jošihita sa 6:7, 6:1, 6:1, 6:1.

Osaka lako protiv Pavljučenkove

Trostruka grend slem šampionka, japanska teniserka Naomi Osaka lako se plasirala u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je noćas pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:1, 6:2.

Treća teniserka sveta je na žrebu dobila potencijalno tešku protivnicu na startu, 39. teniserku na WTA listi koja je tri puta u poslednje četiri godine stizala do četvrtfinala Australijan opena, ali nije imala problema.

Japanki je bilo potrebno samo 68 minuta da stigne do pobede na „Rod Lejver Areni“ i da zakaže meč s Francuskinjom Karolin Garsijom, koja je u prvom kolu slavila protiv Slovenke Polone Hercog sa 7:6, 6:3.

Takmičenje u prvom kolu završila je još jedna Slovenka, Tamara Zidanšek koja je izgubila od Kazahstanke Zarine Dijas sa 6:2, 7:5.

Prvu prepreku je preskočila i Amerikanka Venus Vilijms koja je stigla do prve grend slem pobede od 2019. godine. Vilijams je u svom 88. grend slem meču slavila protiv Belgijanke Kirsten Flipkens sa 7:5, 6:2.

Plasman u drugo kolo obezbedila je Italijanka Kamila Đorđi koja je bila bolja od Jaroslavke Švedove iz Kazahstana sa 6:3, 6:3, dok je Kanađanka Rebeka Marino pobedila Australijanku Kimberli Birel sa 6:0, 7:6.

Andresku, Potapova i Dakvort u drugom kolu Australijan opena

Kanadska teniserka Bjanka Andresku plasirala se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 138. teniserku sveta Mihaelu Buzarnesku iz Rumunije posle tri seta, 6:2, 4:6, 6:3.

Osma teniserka sveta pobedila je posle nešto više od dva sata, tri puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk.

Andresku nije igrala 15 meseci pošto se oporavljala od povrede. Ona je u oktobru 2019. godine pokidala meniskus u levom kolenu, nedugo pošto je u finalu Ju Es opena pobedila Amerikanku Serenu Vilijams za svoju prvu grend slem titulu.

Ona će u drugom kolu igrati protiv Sje Su Vej sa Tajvana, koja je pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 7:5, 6:2.

U drugom kolu je i Ruskinja Anastasija Potapova, pobedom protiv Amerikanke Alison Riske sa 6:2, 6:1. Ona će igrati protiv Timee Baboš iz Mađarske, koja je bila bolja od Belgijanke Isalin Bonaventure 7:6, 6:4.

Australijski teniser Džejms Dakvort pobedio je u prvom kolu Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:3, 6:2, 6:4. On će igrati protiv boljeg iz duela nemačkog tenisera Sedrika Marsela Štebea i Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari