Kecmanović ili Đere prolaze u treće kolo Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Tereni mondenskog „Filipa Šatrijea“ biće sutra puni srpskih tenisera, jer su na redu bitke Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea za treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Jedan od njih će sigurno ostati na Rolan Garosu, jer će pretposlednji i poslednji stajati iza mreže istog terena.

Ako bi pobednika srpskog derbija odlučivala samo statistika, onda bi mlađi (21 godina) i bolje rangirani (48) Kecmanović bez problema prošao dalje, s obzirom da je Beograđanin dobio sva tri dosadašnja duela protiv 25-godišnjeg zemljaka iz Sente, pozicioniranog na 55. mestu ATP liste.

Najpre na Mastersu u Indijan Velsu 2019. godine – 2:0 (6:2, 7:6), pa tokom US opena iste sezone – 3:0 (6:2, 6:1, 7:5) i, na kraju, u četvrtfinalu  martosvkog turnira 250 u Buenos Airesu – 2:0 (6:4, 7:6).

Jedino gde je Đere u plusu jeste broj titula, jer ih ima jednu više od zemljaka (2:1).

Obojica su do novog sučeljavanja došla trijumfima u četiri seta, s tim što je Miomir za nešto više od 180 minuta savladao favorizovanog Britanca Danijela Evansa, a Laslo utrošio četiri i po sata na slamanje otpora Francuza Korentana Mutea. Prvi je svoj trijumf dočekao posle ispadanja u startnoj fazi na četiri od pet turnira, pa se nada da bi to što se fizički i psihički sve bolje oseća moglo da mu donese neke lepe stvari u Parizu. Počev od ovog meča.

– Nadam se da je to ta nedelja, osećam da mogu da igram pet setova i da mogu više od tesnih poraza. U mojoj igri se vidi taktički uticaj trenera Davida Nalbadijana – smatra novi klijent bivšeg argentinskog „reketaša“.

Ni Đereu ne cvetaju ruže na rezultatskom planu ovog proleća; posle izgubljenog finala u Kaljariju doživljavao je eliminacije u različitim fazama Mastersa u Monte Karlu, aprilskom delu Serbia opena, u kvalifikacijama za glavni žreb Mastersa u Madridu i nedavno u Ženevi, ali i on veruje da je došao trenutak da preokrene stvari u svoju korist.

Krajinović takođe ne blista u 2021. godini, ali je lako izašao na kraj sa kvalifikantom Maksimilijanom Mertererom (3:0) u prvom kolu RG i danas bi da to potvrdi protiv kudikamo kvalitetnijeg izazivača u liku Džona Iznera (36 godina, 34. na svetu).

Kao na Mastersu u Parizu 2017. godine, kada je trenutno 41. u singl poretku dobio svoj jedini meč sa Amerikancem – 2:1.

Povratnik Federer na Čilića

Rodžer Federer se juče odmarao, nakon što je u prvom kolu (ne)očekivano lako, u tri seta, izbacio slabo kotiranog Denisa Istomina. Posle dve godine nepojavljivanja na Rolan Garosu i duge pauze zbog povrede i oporavka, 39-godišnji Švajcarac odigrao je dobru partiju, ali je pobednik 20 grend slemova i sam priznao da ne zna šta su mu trenutni limiti na jednom od turnira iz kategorije 1.000, što će pokazati već današnji megdan sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari