Kecmanović najzad probio led u Kanadi, povratnička Raonićeva pobeda s 37 asova 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Naš trećeplasirani teniser na svetskoj listi Miomir Kecmanović (44. mesto), jedini srpski učesnik na turniru iz masters serije u Torontu, najzad je savladao prvu prepreku na popularnom Rodžers kupu u Kanadi, koji se naizmenično igra i u Montrealu.

Pretprošle godine odmah ga je izbacio Japanac Kei Nišikori (6:4, 6:7, 6:2), lane i Holanđanin Botik van de Zandshlup (6:1, 7:5), a ovaj put se izborio za pobedu protiv Čileanca Kristijana Garina (101), koji je prošao dva kola kvalifikacija.

Bilo je 7:6 (7:2), 4:6, 6:4. Kecmanović je u setovima koji su mu pripali ispoljio prisebnost u ključnim poenima kada je koristio prilike da osvoja gemove na protivnički servis.

Sledeći suparnik mu je Poljak Hubert Hurkač (17), koji je savladao Ukrajinca Aleksandra Bublika (28) sa 6:4, 7:6 (7:2).

Istakao se i domaći ljubimac Miloš Raonić, povratnik na kanadski masters posle četiri godine, nekada treći „reket“, koji se patio s povredama pa je pao čak na 545. mesto.

Za učešće je dobio takozvani poseban poziv, a u prvom kolu je bio uspešniji od Amerikanca Frensisa Tijafoa, desetoplasiranog, sa 6:7 (10:12), 7:6 (7:4), 6:3. S podešenim servisom, koji je glavno oružje njegove igre, ostvario je 37 as-poena.

Njemu je to 375. pobeda u karijeri. Nijedan drugi kanadski teniser nema više od 200.

Dalje se sastaje s Japancem Tarom Danijelom (115), koji se takođe domogao glavnog turnira preko predtakmičenja.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari