Kecmanović osvojio prvu ATP titulu u karijeri 1Foto: STARSPORT

Srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je danas u finalu turnira iz serije 250 u Kicbilu pobedio Nemca Janika Hanfmana u dva seta, sa 6:4, 6:4.

Prvi set Kecmanović je odigrao izvanedno. Iako je ubacio samo 26 odsto prvog servisa to ga nije sprečilo da povede, jer je uspeo da osvoji čak 80 odsto poena na drugi servis. Pritom je bez greške odigrao tri najvažnija poena u setu, jer je spasio obe brejk lopte, koliko ih je imao Hanfman, a realizovao je jedinu koju je on izborio.

Srpski teniser je drugi set počeo brejkom, ali je tu prednost izgubio u četvrtom gemu, kada je nemački teniser uspeo jedini put da mu oduzme servis i da izjednači na 2:2.

 

Kecmanović je u sedmom gemu trećim brejkom u meču ponovo preuzeo kontrolu, a drama je usledila na kraju, kada je kod vođstva od 5:4 servirao za titulu.

Hanfman je imao dve prilike da napravi brejk i da se još jednom vrati, ali je Kecmanović sačuvao koncentraciju, osvojio je oba ta poena i na kraju iskoristio prvu meč loptu.

Posle ovog uspeha Kecmanović će napredovati na ATP listi i probiće se među 40 najboljih tenisera sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari