Kecmanović poražen u Las Kabosu 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Miomir Kecmanović je imao odličan početak 2024. godine kada je stigao do osmine finala Australijen Opena.

Tada je izgubio od Karlosa Alkaraza, a posle tog poraza ne uspeva da nađe svoju formu. Sada je izgubio u dva seta od Rinkija Hidžikate u prvoj rundi Los Kabosa. Bilo je 6:3 i 7:6 za nešto manje od dva sata igre.

Posle Alkaraza Miša je u Dejvis kupu izgubio od Slovaka Klajna inače 142. tenisera sveta. U Delrej Biču je teniser sličnog ranga srušio Kecmanovića. Dobio ga je Patrik Kipson, a u Los Kabosu se radilo o igraču iz top100. Rinki Hidžikata je bio daleko bolji u duelu u noći između utorka i srede.

U prvom setu jeste Kecmanović imao daleko bolji procenat prvog servisa, ali su mu se neiznuđene greške obile o glavu. Morao je da stalno spašava brejk prilike i nije mu išlo za rukom. Tri puta je izgubio servis, jednom je samo uspeo da vrati brejk i na kraju je bilo 6:3 za Australijanca.

U drugom setu je Kecmanović više puta nagovestio povratak. Dva puta je pravio brejk ali ga nije potvrdio. Zatim je iz jedne slične situacije sam morao da se izvlači kada je Hidžikata servirao za meč pri vođstvu 5:3 Kecmanović se vratio, čak jednom spasio i meč loptu na 5:4 kada je servirao za ostanak u meču.

U taj-brejku srpski igrač nije imao nikakve šanse, dobio je Hidžikata taj deo seta 7:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari