Kecmanović: Žao mi je što nisam doneo bod Srbiji 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je večeras da je dao sve od sebe da donese reprezentaciji prvi bod u četvrtfinalu Dejvis kupa, kao i da mu je žao što to nije uspeo da uradi.

„Bilo je dobro, ali trenutno mi to ne znači ništa, nisam uspeo da donesem poen. Ja jesam dao sve od sebe, trudio se maksimalno, bacao se za svaku loptu, na kraju krajeva to niko ne gleda. Stvarno mi je žao što se tako završilo, i što nisam uspeo da pomognem timu danas“, rekao je Kecmanović na konferenciji za medije.

Kecmanović je u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa u Madridu poražen od Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:7, 6:4, 6:7.

Srpski teniser je između ostalog u trećem setu vodio sa 5:2, a u devetom gemu je imao dve vezane meč lopte, da bi zatim u taj-brejku imao još dve meč lopte, koje nije iskoristio.

Kecmanović je dodao da je na početku meča bio malo nervozan, ali da to nije uticalo na njegovu igru, kao i da je odluka da on igra prvi meč bila timska.

„Posle sam gledao kako da se izvučem, kako da nađem rešenje za to što se dešavalo na terenu. A momci su stvarno bili fenomenalni, stvarno su navijali od srca, pomagali su koliko god su mogli, i stvarno su mi dali kada je najviše trebalo tu energiju“, rekao je on.

Ovo je 69. teniseru bio prvi nastup za selekciju u Dejvis kupu, a on je istakao da će mu to pomoći za dalji razvoj karijere.

„Celokupna atmosfera u ove tri nedelje će stvarno da mi pomogne za dalji nastavak“, zaključio je Kecmanović.

Srbiji je izjednačenje zatim doneo Novak Đoković, koji je pobedio Aleksandera Bublika sa 6:3, 6:4, pa će pobednika odlučiti dubl meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari