Kenija pobeđena u tri seta, za samo sat vremena 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY (Foto: arhivska fotografiaj)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije gura po planu na Svetskom prvenstvu u Japanu, pa posle pobede nad selekcijom Kenije, bez izgubljenog seta u drugom kolu D grupe – 25:16, 25:9, 25:8, ima maksimalan bodovni učinak i potrebno samopouzdanje za prvo pravo iskušenje – u liku Brazila, danas od 12.20 po srednjeevropskom vremenu.

Izabranice selektora Zorana Terzića još lakše i jednostavnije su iskoristile veliku razliku u kvalitetu u odnosu na startni duel sa Dominikanskom Republikom, zbog čega im je bilo dovoljno 62 minuta da obave posao.

A, stručni štab aktuelnog prvaka Evrope, usput, isproba neke kadrovske, taktičke i tehničke zamisli za nastavak takmičenja, s premijernom „hrpom“ grupnih faza do borbe za medalje. Nedorasla afrička ekipa najveći otpor pružila je u prvom setu, a onda upala u „mašinu“ dovoljno motivisanih, skoncentrisanih i borbenih rivalki, pa je u ostala dva (zbirno) osvojila svega 17 poena.

U odbojkaškoj torturi Kenijki glavnu reč vodila je primačica servisa Brankica MIhajlović s devet osvojenih poena, a nesebično su joj pomagale Jovana Stefanović (8), Stefana Veljković (7) i Ana Bjelica (7), uz odgovarajuću logističku podršku ostalih reprezentativki, dok se u poraženom timu izdvojila kapitenka Moim Mersi (7).

Sledi duel sa Južnoamerikankama, koje su pre duela sa Srbijom na isti način bile ubedljive protiv Portorika (3:0) i Dominikanske Republike (3:0), pa dele vodeće mesto s našim timom u konkurenciji pomenutih selekcija i Kazahstana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari