Kenijci dominirali polumaratonom u Zrenjaninu 1Foto: Udruzenje Zrenjaninski polumaraton / Trka polumaratonaca

Uprkos lošem vremenu, 4. Zrenjaninski polumaraton okupio je tokom vikenda 800 učesnika a ove godine dominirali su takmičari iz Kenije.

Prvo mesto u polumaratonu osvojio je Sakong Kipkurzu iz Kenije, s vremenom 1:04:58. Drugoplasirani je bio Biwoy Kipkorir iz Kenije a treće mesto osvojio je pripadnik 1. brigade Kopnene vojske Đuro Borbelj.

Četvrto i peto mesto u generalnom plasmanu, odnosno prvo i drugo u ženskoj konkurenciji, pripalo je takmičarkama iz Kenije – Matebo Chemisto i Mbatha Nundu. U Trci zadovoljstva, na sedam kilometara, u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Kristijan Stošić iz Beograda, drugo Filip Milanović iz Beograda, a treće Bojan Miljević iz Bečeja. Kod žena, prvo mesto je osvojila Sandra Uzelac iz Beograda, drugo Jovana Čanak iz Kikinde, a treće mesto Jelisaveta Jovičić iz Gornjeg Milanovca.

Trčana je I štafeta, tri puta 7 metara, a u muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Kipčoge tim, drugo mesto Hitna pomoć Senta, a treće Cegarunning men edition. U konkurenciji žena, prvo mesto osvojio je Capital crew true blue, drugo Running tribe 2 a treće Atletski klub AS 023 iz Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari