Kevin Durant zbog bizarne povrede pauzira do plej-ofa 1EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Taman što se oporavio od povrede kolena, zaigrao u dresu Finiks Sansa, Kevin Durant bi mogao na novu pauzu i to do početka plej-ofa.

Dolaskom Duranta, Finiks Sansi postali su jedni od najvećih kandidata za osvajanje titule.

Ipak, konačni plasman u ligaškom delu mogao bi da bude dobrano uslovljen predstojećom pauzom jednog od najboljih košarkaša današnjice.

Durant je pred nedavni meč sa Oklahomom, na zagrevanju, doživeo povredu levog skočnog zgloba prilikom zaletanja na zakucavanje.

Pokušao je da nastavi sa pripremanjem za meč protiv kluba u kojem je počeo NBA karijeru, međutim, Mo Vilijams, trener Sansa, nije želeo da rizikuje, već je Duranta ostavio u civilu.

Lekari su odlučili da u predstojeće tri nedelje Kej Di mora da pauzira. Nakon toga, uslediće specijalistički pregledi posle kojih će situacija biti jasnija.

Najizvesniji ishod jeste taj da će se na parket vratiti sredinom aprila, dakle u plej-ofu.

On je već propustio 20 utakmica tokom boravka u Bruklinu zbog povrede kolena, a otkako je stigao u Sanse odigrao je tri utakmice i u sve tri slavio pobede. Ove sezone beleži prosečno 26,7 poena i 7,3 skoka.

Prva faza sezone završava se u noći između 9. i 10. aprila, kada će se svih 30 ekipa naći na parketima širom zemlje. Posle toga sledi plej-in turnir koji će se igrati od 11. do 14. aprila – odnosno 12. do 15. gledajući srednjoevropsku vremensku zonu – dok je početak doigravanja zakazan za noć između 15. i 16. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari