Kevin Durantfoto EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Jedan od najboljih košarkaša današnjice silmo motivisan da u Parizu njegova reprezentacija pokaže da je i dalje ubedljivo najkvalitetnija na svetu.

Ugled košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država ozbiljno je srozan poslednjih godina.

Neuspeh na prošlosezonskom Mundobasketu, na kojem nisu dobacili dalje od polufinala, samo je doprineo generalnom utisku da se kvalitet američkih košarkaša osipa.

Imali su Amerikanci u sastavu koji je nastupio u Manili sijaeset odličnih košarkaša poput Džejlena Bransona, Mikala Bridžisa, Kema Džonsona, Paola Bankera, Tajrisa Halibartona, Entonija Edvardsa… ali kao tim nisu uspeli da izgrade sistem igre na osnovu kojeg bi bili kadri da osvoje najvrednije odličje.

Kritike koje su usledile nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu, ali i naslađivanja od strane najvećih konkurenata dodatno su isprovocirali najbolje američke košarkaše da se redom „prijavljuju“ za nastup u reprezentaciji na predstojećim Olimpijskim igrama.

Jedan od onih koji će sigurno zaigrati u Parizu jeste Kevin Durant, as Finiks Sansa i jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Durant je sa Amerikom osvojio tri olimpijska zlata (London, Rio, Tokio) i ima veliku želju da reprezentativni ciklus zaokruži četvrtim u Parizu.

– Želim da osvojim četvrtu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Želim da imam uobičajenu, normalnu ulogu u timu. Želim i da igram značajan broj minuta. Spreman sam na to – poruičio je Durant tokom razgovora za Bličer riport.

Vrsni košarkaš spada u grupu svojih zemljaka koji su veoma pogođeni poslednjim neuspesima američke reprezentacija na uzastopnim svetskim prvenstvima.

– Kada odemo tamo, želim da pošaljemo poruku svima koliko smo dominantni. Da ubacujemo svi po 40-50 poena. Da pokažemo svima.

Uprkos teškim povredama koje su u određenoj meri uticale i na kvalitet njegovih partija, samim tim i na timske uspehe ekipa za koje je nastupao, Durant veruje da će biti spreman za maksimalne napore tokom priprema za olimpijski turnir.

– Uzbuđen sam što ću biti deo tog bratstva. Ništa ne može da se meri sa tim. Imate najveće zvezde NBA lige u jednoj ekipi. Ne u jednoj nedelji, nego za celo leto. Putujete svetom sa najboljima. Želim da vidim gde sam u odnosu na njih. Koje je moje mesto u tom vrhu. Ti treninzi vas čine boljim igračem. Lebron Džejms će biti tu, možda i Lenard, Irving, Kari, Džordž, neki novi momci kao Edvards, Tejtum…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari