Kevin Panter heroj, Partizan napravio brejk u Madridu i poveo u plej-of seriji Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Partizan je napravio brejk na početku plej-of serije Evrolige.

Crno-beli su pobedili Real sa 89:87 i tako oduzeli prednost domaćeg terena slavnom Real Madridu.

Utakmicu je u redovima gostujućeg timaa sjajno otvorio centar Alan Smailagić. On je u uvodnoj fazi meča šutirao 3/3 za tri poena, ali je zbog dva napravljena faula u odbrani morao da izađe iz igre nakon samo četiri minuta provedena na parketu.

Tada je u seriju poena ušao krilni centar Madriđana Gabrijel Dek, koji je sa linije za slobodna bacanja šutirao 2/5, ali je zato za dva poena bio neumonjiv 3/3.

Partizan je tada zastao u napadačkoj produkciji.

Visoki centar Valter Tavares je igrao bez ijedne lične greške, što je značajno otežavalo posao Partizana.

Probijali su bekovi Partizana spoljne igrače domaćeg tima u igri „jedan na jedan“, ali kada bi to uradili nisu znali šta će sa loptom, pošto bi na njih izlazio Tavares.

To je rezultovalo opipljivom prednošću Reala u 12. minutu meča (30:22), a Partizanu nije ulazio ni šut spolja.

Ipak, tada se budi kapiten crno-belih Kevin Panter i u drugoj četvrtini ubacuje većinu od svojih 15 poena, a za tri poena šutira 3/5. Tu mu se pridružuje i Dante Egzum sa pogođenom trojkom pa gosti idu sa plus sedam (46:39).

Ipak, Madriđani se ne daju i preko Geršona Jabuselea idu na poluvreme sa samo četiri poena zaostatka (48:44).

Prvo poluvreme su obeležili igrači Reala Mario Hezonja i Džanan Musa i Adam Hanga koji su napravili po tri faula i to većinu od njih u napadu, dok je Valter Tavares proveo 19 minuta na parketu.

To je bilo isuviše veliko opterećenje za njega, pa je celu treću četvrtinu presedeo na klupi.

Umesto njega je na poziciji centra igrao Entoni Rendolf, a onda je prinudno i Geršon Jabusele provodio minute čuvajući Matijasa Lesora.

To nije poremetilo Madriđane koji su tu deonicu igre dobili 20:15.

Ni u četvrtoj četvrtini gorostasa nije bilo na parketu pa je Partizan igrao protiv renomiranog protivnika bitno drugačije negoli u prvom poluvremenu.

To nikako ne znači da je gostima bilo nešto lakše, igrali su protiv mnogo pokretljivije petorke koja je imala rešenja za svaki napad Partizana.

Crno-beli su u drugom poluvremenu slabo šutirali za tri poena, do pet minuta pre kraja su kroz obruč koša prošle samo dve Jama Madara, a onda je jednu pogodio Aleksa Avramović.

Tada se ponovo „pojavio“ Kevin Panter.

Prvo je kapiten Partizana pogodio jednu uz faul Najdžela Vilijamsa Gosa, a onda je postigao i onu odlučujuću, preko Geršona Jabuselea, na samo pola sekunde pre kraja utakmice.

Drugi meč serije se igra u četvrtak uveče u 20:45 časova takođe u “Vizink centru”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari