Kevin Panter otišao iz Partizana: Kapiten crno-belih potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kevin Panter, kapiten košarkaša Partizana, napustio je crno-bele i potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom, objavio je portal „Jurohups“.

Bek koji je izabran u drugu najbolju petorku Evrolige za prošlu sezonu će u katalonskom klubu zarađivati nešto preko 1,5 miliona evra godišnje.

Panter je došao u Partizan iz milanske Olimpije pre dve godine, a prošle sezone je sa ekipom Željka Obradovića stigao do Top 8 faze Evrolige, uz prosečan učinak od 16,1 poena, 2,5 asistencija i 2,1 skokova.

Bio je ključni igrač u finalnoj seriji ABA lige u kojoj je Partizan bio bolji od Crvene zvezde i osvojio trofej posle deset godina, a najbolju partiju prikazao je u odlučujućoj, petoj utakmici u kojoj je ubacio 32 poena.

Po završetku Univerziteta Tenesi nije izabran na NBA draftu pa je karijeru nastavio u Evropi, gde je najpre bio član grčkog kluba Lavrio, da bi potom nastupao za Antverpen, poljsku Rosu, AEK, Virtus, Olimpijakos i Crvenu zvezdu.

Osim američkog poseduje i srpski pasoš, pa su u aprilu neki španski mediji objavili informaciju da bi mogao da bude prvi stranac koji će nastupati za reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari