Španski mediji navode da bi kapiten Partizana mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije: Panter menja istoriju evropske košarke 1Foto: Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Koš Kevina Pantera za trijumf Partizana nad Realom (89:87) u prvoj utakmici plej-of serije Evrolige glavna je tema košarkaške javnosti u Španiji.

Najtiražnije španske novine „Marka“ u izveštaju sa meča nazvale su kapitena crno-belih „krvnikom Reala“, a novinar madridskog dnevnika ističe da je Panter napredovao od kako mu je trener „veštica Obradović“.

„Panter poseduje talenat da pogađa šuteve i hladnokrvnost do maksimuma. Igrač koji pravi razliku, koji je pretnja za Real, mogao bi da promeni istoriju Srbije, istoriju košarkaške sile“, piše „Marka“.

Španci napominju da bi kapiten crno-belih mogao da postane prvi „stranac“ koji bi nastupio za reprezentaciju Srbije s obzirom da poseduje srpski pasoš.

„Imam poseban odnos sa Srbijom. Volim je. Dobio sam pasoš i čuo sam da se ta mogućnost pominje. Ako me pozovu, ja sam otvoren“, prenosi Panterovu izjavu madridski dnevnik i dodaje da bi to bio istorijski trenutak u istoriji evropske košarke:

„To bi bila velika promena za džinovsku silu svetske košarke. Nikada nisu prihvatili naturalizovane igrače, a čak je i njihov kvalitet kritikovan. Ali realnost ekipe je drugačija i uprkos tome što ima mnoštvo zvezda, oni su već neko vreme daleko od borbe za zlatne medalje, kao što se desilo na prošlom Evrobasketu. Panter bi mogao da promeni tradicionalne poglede u zemlji koja živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Madrida pokrene tu priču“, piše „Marka“.

Naredna utakmica u plej-of seriji Evrolige između Partizana i Reala igra se u četvrtak 27. aprila (20.45) u Madridu, a na završni turnir u Kaunasu plasiraće se ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari