Kik-boks: Menković osvojio zlato na Svetskim igrama 1

Aleksandar Menković, smederevski kik-bokser u kategoriji do 81 kilograma (K1 disciplina), osvojio je zlatnu medalju na Svetskim igrama u Poljskoj, prenosi regionalni informativni portal Podunavlje info

To je danas za ovaj portal potvrdio njegov i trener u Kik-boks klubu SD Kombat, Dejan Pavić.

„Menković je kao prošlogodišnji prvak Evrope izborio nastup na Svetskim igrama koje se održavaju svake četiri godine. On je uspeo da pobedi u tri meča i tako osvoji zlato na izuzetno važnom takmičenju“, kazao je Pavić za Podunavlje -.info.

Na ovogodišnjim Svetskim igrama, održanim prošle nedelje u Poljskoj, učestvovalo je osam najboljih boraca sa svih kontinenata

Srpski kik-bokseri osvojili su četiri medalje u Vroclavu – dve zlatne i dve srebrne. Slobodan Mijajlović i Aleksandar Menković osvojili su zlatne medalje, a Teodora Manić i Aleksandar Konovalov srebrne, u konkurenciji 96 takmičara iz 31 zemlje. Na ovogodišnjim Svetskim igrama učestvovalo je više od 3500 sportista, u 38 disciplina, iz ukupno 131 države.

Prema Pavićevim rečima, ovo je prvi put da je kik boks učestvovao na Svetskim igrama, čime je
napravljen ogroman korak ka pridruživanju olimpijskim sportovima, jer je to jedan od najbitnijih uslova. Svetske igre su ujedno i najmasovnije takmičenje posle Olimpijade. (Kraj) D. Đ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari