Kikinda: Nova Uprava FK Kozare iz Banatskog Velikog Sela 1VREME USPEHA: Sa jedne srpskoligaške utakmice Kozare u Banataskom Velikom Selu (foto: Kikindske)

Nakon višemesečnih natezanja između dosadašnjeg glavnog finansijera velikoselskog fudbalskog kluba i seoske vlasti, konačno je održana Skupština kluba na kojoj je podeljena odgovornost za buduće funkcionisanje.

Novi predsednik Uprave Kozare je Nikola Ikić, preduzetnik iz sela, dok je dosadašnji finansijer i čelnik kluba, Vidomir Bjelanović, vlasnik firme „Bel Kemikals“, prešao na mesto predsednika Nadzornog odbora.

Pored Ikića, u novom Upravnom odboru su Goran Uzelac, novi sekretar kluba, zatim naprednjak Milan Stanković u ime Mesne zajednice, Teodor Bjelanović ispred fudbalera, Milan Agbaba ispred veterana, a angažovaće se i privatni preduzetnik Rajo Bajić, te dva naprednjačka direktora – Dragan Knežević (JP „Autoprevoz“) i Dejan Karanović (Centar za stručno usavršavanje).

Uz starijeg Bjelanovića u Nadzornom odboru su naprednjak Mihajlo Vekić (MZ) i veteran Dragan Knežević – Giša.

„Bel Kemikals“ je prethodnih godina pokrivao najveći deo troškova kluba, a osim što je prvi tim dve sezone nastupao u Srpskoj ligi, i mlađe selekcije su imale uspeha.

Međutim, prošlog leta je Kozara ispala iz trećeg ranga, i već tada je Bjelanović zatražio od Mesne zajednice da se uključi u funkcionisanje kluba i finansijski više pomogne.

Odgovora nije bilo, a jesenas je nekako izgurana polusezona, i kako su rezultati bili ispod renomea Kozare, situacija je dodatno pogoršana, ali sve do pre dve nedelje nije bilo naznaka da mesna vlast ima nameru bilo šta da učini i spasi od raspada jedan od simbola sela.

Po rečima novoizabranog predsednika Ikića, ciljevi su opstanak prvog tima u Vojvođanskoj ligi Istok i jačanje svih elemenata kluba.

A da će biti teško govori i osipanje igračkog kadra i nepoznanica na koje prvotimce će moći da računa Jovica Lakić, koji je i dalje prvi trener.

Klub su već napustili Stanaćev, Terzin, Božin, Pađić, Petrović i Detari, i moguće je još odlazaka, a istovremeno nekoliko Velikoselaca najavljuje povratak u klub u kom su ponikli.

Bleda jesen Kozare u Vojvođanskoj ligi

Nakon dve sezone provedene u Srpskoj ligi Vojvodina, Kozara od jesenas nastupa u Vojvođanskoj ligi Istok i nije se proslavila u prvom delu prvenstva.

Među 16 klubova Velikoselci su 11. mestu, uz skor od četiri pobede, šest remija i pet poraza, odnosno 18 osvojenih bodova, i na proleće im sledi borba za opstanak.

Kozara je ekipa koja je uz BAK iz Bele Crkve dala najmanje golova na 15 jesenjih utakmica – tek 12, a za utehu je i što je primila samo 14.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari