Kikinda: Ronilački klub „Orka“ kao najmlađi tim koji je učestvovao na međunarodnom turniru u podvodnom hokeju 1Foto: Orka

Kikindski ronilački klub „Orka“ je u subotu, 26. marta učestvovao na 25. po redu međunarodnom turniru u podvodnom hokeju u Kranju, Sloveniji.

Ubedljivo najmlađa ekipa na turniru, sastavljena od dečaka i devojčica čije je prosek godina iznosio svega 15 godina, kikindske „Orke“ stekle su ogromno iskustvo na takmičenju uzimajući u obzir da su ostali članovi timova na turniru odrasli ljudi, sa prethodnim iskustvom u igranju podvodnog hokeja.

„Prosek naše ekipe je 15 godina, dok su u svim ostalim ekipama igrali iskusni igrači, a među njima je bilo i članova reprezentacija. Za naš klub ovo je jedno ogromno iskustvo, nismo se obrukali jer smo pružili maksimalni otpor mnogo jačima od sebe.“ – izjavio je predsednik Ronilačkog kluba „Orka“ Stojan Bogosavljev i dodao da je mladi kikindski tim „dobio priliku da uči od najboljih“.

Tim „Orke“ su činili kapiten Aleksandar Trajkovski, Sanja Mrđa, Dunja Bjelić, Relja Gajski, Luka Damjanov, Luka Opačić i Velimir Krstić. Asistenti tima su bili roditelji i članovi kluba Biljana Gajski, Radovan i Mila Opačić.

Sam turnir je okupio 11 timova iz Mađarske, Slovenije, Češke i Danske.

„Boravak u Sloveniji smo iskoristili za posetu Bledskom jezeru. Za učešće na turniru je pomogla i lokalna samouprava obezbedivši prevoz, na čemu smo im veoma zahvalni“ – rekao je Bogosavljev.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari