Kikinda: Ruskoselske stonoteniserke u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije 1Foto: STK Čarnojević, Rusko Selo

Ženska ekipa Stonoteniskog kluba Čarnojević iz Ruskog Sela poražena je na startu drugog dela prvenstva Prve lige Srbije na svom terenu, a šansu za popravni ima za vikend kada dočekuje ekipu Zmajeva iz istoimenog mesta.

Ruskoselski klub je osnovan pre 15 godina zahvaljujući entuzijazmu i upornosti Igora Radića i još nekolicine poklonika stonog tenisa iz sela, a opstao je uz pomoć seoske vlasti i meštana i razumevanja uprave Osnovne škole „Gligorije Popov“.

Neki od potomaka porodice čuvenog patrijarha koji je predvodio Veliku seobu Srba živeli su u Ruskom Selu i otud ime kluba, koji od osnivanja okuplja na desetine mladih Ruskoselaca, a vremenom je stasala generacija stonoteniserki koja je pre tri godine dospela do Prve lige Srbije (drugi rang).

Nakon prvog dela sezone odigranog jesenas, mlada ekipa Čarnojevića se plasirala u donjem delu tabele i sada joj u konkurenciji još pet timova u plej-aut grupi – predstoji borba za opstanak.

U prvom kolu Slavija iz Kovačice je odnela bodove iz Ruskog Sela, slavivši sa 4:2 u pobedama.

Za prvu ekipu koju vodi trener Radić nastupaju Rita Kiš, Danijela Molnar i Bianka Berta, a mečevi sa stonoteniserkama Zmajeva očekuju ih u nedelju, od 17 sati u fiskulturnoj sali seoske škole.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari