Kilijan Mbape dogovorio sve uslove sa Real Madridom 1foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Kilijan Mbape je praktično već igrač Real Madrida.

Kako je jutros objavilaMarka, francuski napadač je već potpisao ugovor po kojem će se pridružiti „kraljevskom“ timu narednih pet godina. On će zarađivati između 15 i 20 miliona evra po sezoni, a pored toga će imati bonuse, kao i bonus za sam potpis ugovora, te će ukupno inkasirati otprilike 50 miliona evra na godišnjem nivou.

Sporazum između dve strane je definitivno zatvoren pre nekoliko nedelja, a osoba zadužena za vođenje pregovora bila je Hoze Anhel Sančez, desna ruka Florentina Pereza.

Izvršni direktor Madriđana kontaktirao je Mbapeovo okruženje početkom januara kako bi saznao da li postoji interesovanje fudbalera da potpiše za Real i odgovor je bio pozitivan, pa je postavljen cilj da posao bude zatvoren tokom februara, saznaje katalonski list Mundo Deportivo.

Mbape se prošlog utorka sastao sa prvim čovekom „svetaca“ Naserom Al Kelaifijem kako bi ga obavestio da neće nastaviti karijeru u PSŽ-u od 30. juna i zamolio ga da ne daje nikakve ponude za produženje ugovora jer je već odlučio da igra za Real.

Kao što se i očekivalo, jedini problem u pregovorima između napadača i slavnog španskog kluba bilo je pitanje plata.

Florentino Perez je bio odlučan da obezbedi da skala plata ne izmakne kontroli kako ne bi izazvala sukobe ili nezadovoljstvo drugih igrača u timu.

Ipak, on će biti najplaćeniji fudbaler u timu, ali sa platom ne mnogo većom od one koju trenutno zarađuju trojica najplaćenijih: Kros, Modrić i Alaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari