KK Partizan: Tri greške na našu štetu u poslednjem minutu 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

I Partizan i Crvena zvezda (tim redom) su sinoć od Sudijske komisije ABA lige zatražili sudijsku ekspertizu druge utakmice finala plej-ofa. Partizan je na svom zvaničnom sajtu objavio rezultate i navodi se da je napravljeno sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana, a četiri na štetu Zvezde.

„Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana i 0 na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše“, stoji na zvaničnom sajtu Partizana.

ABA liga je objavila imena sudijske trojke koja će deliti pravdu na 3. meču. Delegirani su Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović, a delegat će biti Milan Krneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari