Tako će večiti rivali i divovi ove vodene igre, Srbija i Mađarska, bez obzira na zakazan duel u uvodnom kolu Olimpijskih igara u avgustu večeras „udariti“ jedni na druge u prijateljskom duelu na beogradskom Tašmajdanu.

– Mađari su vrhunska ekipa i sigurno je da će nam zajednički rad koristiti. Igramo na startu Igara, ali je dobro da se i sada vidimo – objašnjava poentu ovih duela Dejan Savić, sa selektorske klupe Srbije, koja trenutno objedinjuje titule sa Evropskog i Svetskog prvenstva i u Svetskoj ligi.

Poznajući takmičarski duh obe ekipe i njihovo istorijsko suparništvo sigurno je da se nijedna neće previše štedeti, a ljubitelji vaterpola uživati u potezima nekih od najboljih igrača današnjice. I, da doživljaj bude još lepši, u ambijentu bazena koji je, uz budimpeštanski Margit Siget i dubrovački Gruž, jedna od najvećih vaterpolo Meka na svetu. U srpskom Hramu vaterpola igrani su između ostalog šampionat sveta 1973, Svetski kup 1979. i 2002, završnica Svetske lige 2005. i Evropsko prvenstvo 2006. godine, a slučaj je hteo da umesto iz Smedereva (zbog hladne vode) „plavi delfini“ i komšije put Rio de Žaneira krenu sa čuvenog Taša.