Ukrajinac Vladimir Kličko nokautirao je Amerikanca Edija Čembersa u dvanaestoj rundi i ostao šampion sveta u superteškoj kategoriji. Kličko je pogodio Čembersa levim krošeom, samo nekoliko sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Amerikanac je izgubio svest i bilo mu je potrebno nekoliko minuta da stane na noge. Koliko je udarac bio razoran, govori i to što je sudiji u ringu odmah bilo jasno da Čembers neće ustati, pa nije ni počeo da mu broji…

Vladimir Kličko je nakon meča izjavio da Čembers nije imao ni promil šanse za pobedu, ali je i pored toga pohvalio Amerikanca

– Čini mi se da mi nije zadao nijedan udarac, ali, sve u svemu, meč ipak nije bio lak. Priznajem mu da je brz, međutim, udarci mu, barem u ovojo borbi, nisu bili snažni – rekao je Kličko.

Ukrajinac je zadržao šampionski pojas u verzijama WBO i IBF, a profesionalni skor mu je 53:3 uz 48 nokauta. Njegov brat Vitalij je prvak sveta u WBC verziji. Čembers, koji nosi nadimak „brzi Edi“, u Diseldorfu je doživeo tek drugi poraz u 37 borbi.

Borovčanin oduševio menadžere

Nenad Borovčanin zabeležio je 25. uzastopnu pobedu u profesionalnoj konkurenciji. Srpski bokser je uvodnoj borbi za meč Vladimira Klička i Edija Čembersa u Dizeldorfu u ESPIRIT areni pred oko 55.000 gledalaca deklasirao Nemca Jonatana Pasija tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Borovčanin je oduševio najpoznatije svetske menadžere, koji su prisustvovali meču, o čemu svedoči i činjenica da je odmah po završetku borbe dobio ponudu da učestvuje u sledećim akcijama braće Kličko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari