Klinci i veterani 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda i Partizan su istim – sigurnim korakom zakoračili u prolećni deo srpske Superlige, samo su im bodove u duelima sa rivalima različitog rejtinga i jačine doneli igrači drugog profila.

Tačnije rečeno, nejednakog iskustva.

Tako su manje, više rutinski trijumf crveno-belih u velikom gradskom derbiju sa Čukaričkim (2:0) „potpisali“ momci čije vreme tek dolazi, a na čiji se ogroman potencijal trenerski debitant Dejan Stanković „kladio“ još u pripremnim duelima: golgeteri Veljko Nikolić i NJegoš Petrović, te odbrani „brđana“ često neuhvatljivi Željko Gavrić.

To jest momci rođeni pre 19 i 20 godina, čije su startne pozicije u veznom redu tima složenog po zamisli naslednika Vladana Milojevića posle ovog gostovanja još neupitnije nego u poslednjih mesec dana.

– Zadovoljan sam igrom cele ekipe, najbitnije je da smo na vreme nametnuli svoj ritam. Tim je nešto drugačiji u odnosu na jesenji deo sezone, drago mi je što je šansa ukazana i nama mlađim igračima, koji su se na ovoj utakmici sjajno pokazali. Nikolić i Petrović su postigli lepe golove, ponosan sam što su se baš oni na samom početku upisali u listu strelaca. Nadam se da ću nastaviti njihovim stopama i u skorijem periodu i ja zabeležiti debitantski pogodak za prvi tim – prokomentarisao je Gavrić, čiji su prodori po boku nagrađeni gromkim aplauzom navijača našeg šampiona prilikom izlaska s terena na Banovom brdu.

Komšijsko slavlje u 21. kolu bilo je rezultatski još ubedljivije (3:0), pa i izvesnije obzirom da je Radnik jedan od kandidata za ispadanje iz najvišeg ranga takmičenja, a zanimljivu razliku čini podatak da su crno-bele na minus 11 u odnosu na večitog rivala ostavili Bibras Natho i Zoran Tošić, stariji više od jedne decenije od pobrojanih strelaca iz LJutice Bogdana.

– Dosta sam pričao sa ljudima iz kluba, vezano za našu igru i sebe. Svaku utakmicu hoću da odigram na najvišem nivou, ali nekad dođete u period kad ne zavisi mnogo toga od vas, noge ne slušaju, glava ne može da se namesti. Kao i svaki igrač, postoje periodi koji su loši. Potrebno je da radiš da iz njega izađeš. Tako i ja. Imam periode kad ne ide, iako to ne želim. Znači mi svaki gol, nadam se da ću što duže držati formu i pomagati ekipi – iskren je igrač sredine terena Zoran Tošić, koji je rastrčalu nedeljnu partiju naplatio s efektnim pogotkom iz slobodnog udarca, dok je kolega Izraelac iz „veze“ mrežu zatresao jednom iz takvog prekida a jednom iz penala.

Oba data sa distance podigla su publiku na noge, baš kao i dalekometni projektil Petrovića dan ranije. Dovoljno za osmehe zadovoljstva „delija“ i „grobara“ na otvaranju drugog dela SLS, mada su Stanković i njegov nešto iskusniji kolega Savo Milošević javno spočitali neke stvari svojim pulenima posle minulih 90 minuta.

LingLong Tajer Superliga – 21. kolo

Inđija – TSC 1:1

Čukarički – Crvena zvezda 0:2

Mladost – Voždovac 2:1

Napredak – Javor 1:1

Mačva – Rad 1:0

Vojvodina – Proleter 1:0

Partizan – Radnik 3:0

Spartak – Radnički (N) 1:1

Tabela: Crvena zvezda 58, Partizan 47, Vojvodina 45, Čukarički 40, TSC 37, Voždovac 35, Radnički Niš 33, Spartak 29, Mladost 28, Napredak 25, Javor 21, Proleter 20, Radnik 19, Inđija 15, Rad 11, Mačva 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari