Klipersi poveli protiv Denvera, pobeda Toronta 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Los Anđeles Klipersa poveli su protiv Denvera sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su rano jutros pobedili sa 120:97.

Kliperse, koji su imali 57 odsto šut iz igre, predvodio je Kavaj Lenard sa 29 poena, Pol Džordž postigao je 19 poena, uz sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a Markus Moris 18 poena i pet skokova. Montrez Herel dodao je 15 poena, a Lu Vilijams 10 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Ekipa iz Los Anđelesa prelomila je meč u drugoj četvrtini, nakon čega je na poluvreme otišla sa 69:51. Tokom utakmice Klipersi su imali i 29 poena prednosti.

U ekipi Denvera najefikasniji je bio srpski centar Nikola Jokić sa 15 poena, tri skoka i tri asistencije. Pol Milsap postigao je 13 poena uz devet skokova, dok su po 12 poena ubacili Džerami Grant, Džamal Marej i Monte Moris.

„Bili su agresivni, a mi smo žurili sa šutevima. Možete reći šta god želite, ovo je bilo loše, loše veče za nas. Mi možemo da budemo bolji“, rekao je Jokić.

Druga utakmica na programu je u noći između subote i nedelje.

Košarkaši Toronta smanjili su na 1:2 protiv Bostona u polufinalu Istoka, pošto su pobedili sa 104:103 „trojkom“ O Dži Anunobija u poslednjim trenucima utakmice. Anunobi je meč završio sa 12 poena, 10 skokova, tri asistencije i dve blokade.

Pola sekunde pre kraja Boston je imao dva poena prednosti, nakon što je Kemba Voker asistirao Danijelu Tajsu na „zakucavanju“. Posle toga Kajl Lauri je dugim pasom pronašao Anunobija, koji je postigao koš za pobedu.

Lauri je predvodio aktuelne šampione lige sa 31 poenom, osam asistencija i šest skokova, a dobru partiju prikazao je i Fred Vanvlit sa 25 poena i šest asistencija. Paskal Sjakam ubacio je 16 poena uz sedam skokova, a Mark Gasol 10 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Seltiksi su pretrpeli prvi poraz u poslednjih sedam utakmica plej-ofa, a najefikasniji u ekipi bio je Kemba Voker sa 29 poena, tri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte. Džejlen Braun imao je 19 poena i 12 skokova, Džejson Tejtum 15 poena, devet skokova i šest asistencija, a Markus Smart 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Četvrta utakmica igra se u nedelju uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari