Klop: Inter nije grupa turista 1foto EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Utakmicama Liverpul – Inter (prvi meč 2:0) i Bajern – Salcburg (1:1) počinje serija revanš duela osmine finala Lige šampiona.

Domaćini večerašnjih susreta veliki su favoriti za prolazak među osam najboljih, ali su i u premijernim utakmicama i italijanski i austrijski šampion pokazali da mogu da učine zanimljivim ova dva dvomeča.

Derbi se igra na „Enfildu“ gde bi, kako se čini, Liverpul trebalo da bez puno problema sačuva ogromnu prednost iz prvog susreta. Na ruku „crvenima“ ide i trenutna forma dva tima – Liverpul ređa pobede u svim takmičenjima, a nedavno su osvojili i Liga kup Engleske.

S druge strane forma Intera ima uspone i sve češće padove, što se naročito vidi u borbi za titulu šampiona Serije A.

– Inter sigurno nije došao u turističku posetu. Prednost od 2:0 se da nadoknaditi. Ako misliš da si na pola puta – na pogrešnom si putu. To je mnogo bolji rezultat nego što smo očekivali, nije bilo lako. Sada nam dolaze posle pobede od 5:0 nad Salernitanom u Seriji A. Lautaro Martinez je dao gol, Edin Džeko takođe. Zaista sam srećan što Nikolo Barela ne igra, jer je učestvovao kod četiri gola. To je zaista dobar tim i očekujem da će napasti od početka – rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop najavljujući duel sa timom iz Milana.

Domaćin je prošle sedmice trijumfalno okončao učešće u Liga kupu Engleske, ali još uvek je u konkurenciji u tri preostala takmičenja – Premijerliga, FA kup i Liga šampiona.

– Igramo nedelju, pa sredu, subotu i onda utorak. To je užasan raspored. Bilo bi dobro kada bismo mogli da napravimo neke izmene na ključnim pozicijama, u pogonu, u vezi, ali ovo nije protivnik koji nam dozvoljava opuštanje – rekao je nemački stručnjak.

Dobra vest za Klopa je činjenica da se u tim vraćaju svi igrači koji su u prethodnim duelima pauzirali zbog povreda.

– Svi su imali pun trening. Tijago je pauzirao samo nedelju dana, on je verovatno dobro, mada ćemo morati da vidimo. Žoel Matip će biti u redu, on je pauzirao tri do četiri dana. Sa Bobijem Firminom je bilo drugačije, ovo mu je bio prvi trening, pa ćemo morati da vidimo da li da mu damo još koji dan – rekao je Nemac.

Revanši 1/8 finala LŠ

Bajern – Salcburg 21.00 (1:1)

Liverpul – Inter 21.00 (2:0)

9. mart

Mančester siti – Sporting 21.00 (5:0)

Real – PSŽ 21.00 (0:1)

15. mart

Mančester junajted – Atletiko 21.00 (1:1)

Ajaks – Benfika 21.00 (2:2)

16. mart

Juventus – Viljareal 21.00 (1:1)

Lil – Čelsi 21.00 (0:2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari