Klop: Real je naša sudbina 1EPA-EFE/PETER POWELL

Trener Liverpula četiri godine čekao na priliku da se revanšira Kraljevićima za poraz u finalu Lige šampiona.

„Kada smo izgubili to finale, moja idealna zamisao bila je da u novom ponovo igramo sa Real Madridom. Čini se da je Real naša sudbina. Nismo imali sreće te noći u Kijevu, ali to je bilo davno. Do novog duela sa njima predstoji nam još mnogo utakmica. Nesumnjivo, biće to sjajan meč”, prva je izjava Jirgena Klopa povodom ponovnog susreta sa novim prvakom Španije u borbi za prevlast na Starom kontinentu.

Malo je nedostajalo da im 28. maja u Parizu na crtu stane rival iz engleskih takmičenja, ali je Mančester siti bio žrtva čudesnog rezulttaskog preokreta u režiji Karima Benzeme i društva, baš kao pre toga Česli i Pari Sen Žermen. U revanšu sa Građanima gubili su 0:1 do 89. minuta, pa golovima u 90. i 91. izboksovali produžetke, a tamo slavili pobedu kojom je poništen minimalan poraz na Ostrvu.

“Bilo je čudno… I utakmica i rezultat za Siti. Nesrećno ispadanje. Real je izbacio Pari Sen Žermen, Čelsi i Mančester Siti da bi ušao u finale, a kada eliminišeš takva tri tima, onda zaslužuješ da budeš u finalu”, smatra nemački stručnjak, kome će ovo biti četvrto finale LŠ.

Do tada valja nastaviti trku sa Sitijem u Premijer ligi, gde ih deli samo jedan bod (u korist Mančestera).

“To težak udarac za Siti, mislim da su svi bili spremni da ugase televizor. Zaista surovo. Imao sam takve noći, nisu nimalo lepe, ali biće oni pravi za nedelju”, ubeđen je Klop da će se Žozep Pep Gvardiola i njegovi izabranici već ovog vikenda vratiti na pobednički kolosek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari