Ko je novi golman kragujevačkog Radničkog 1Foto: FK Radnički 1923

Nakon teže povrede prvog golmana Stojana Lekovića, rukovodstvo Radničkog 1923 odlučilo je da dodatno pojača konkurenciju među stativama angažovanjem Stefana Čupića (28), nekadašnjeg čuvara mreže OFK Beograda, koji je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone.

Rođeni Nišlija je duže od decenije proveo na Karaburmi, gde je čak dogurao i do statusa kapitena.

Sa „romantičarima” se zvanično rastao 2017. godine, kada prelazi u norveški Sarpsborg, gde se zadržao svega godinu dana pre nego što se vratio u Srbiju, pojačavši ekipu Voždovca.

Usledila je potom vrlo uspešna dvogodišnja epizoda u Araratu iz Jerevana, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Jermenije, dok je poslednjih šest meseci proveo u kiparskom Olimpijakosu.

Mnogi klubovi su se ovog leta dovodili u vezu sa iskusnim čuvarom mreže, među njima i niški Radnički, ali je Čupić na kraju ipak završio na „Čika Dači”.

Novi golman kragujevačkog superligaša prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a bio je i član omladinske reprezentacije Srbije koja se okitila titulom evropskog prvaka u Litvaniji 2013. godine.

Čupić ističe da je jako srećan što će imati da priliku da nastupa za klub tako velike tradicije kao što je Radnički 1923 i nada se da će pružiti doprinos nastavku uspešne rezultatske serije „crvenih” u finišu jesenjeg dela sezone.

– Igranje u jednom tako velikom klubu kao što je Radnički 1923 predstavlja za mene izuzetnu čast, ali u isto vreme i odgovornost i obavezu da opravdam ukazano poverenje. S obzirom da imam dosta iskustva, mislim da mi neće biti potrebno puno vremena da se adaptiram na novu sredinu, izjavio je Čupić za klupski sajt.

On je juče već odradio prvi trening sa ekipom i istakao da je prijatno iznenađen atmosferom u timu.

– Svi momci su vrlo takmičarski nastrojeni i rešeni da nastave niz dobrih rezultata. Voleo bih da se ta pozitivna atmosfera koja vlada u samom klubu i oko njega prenese na teren i da nastavimo sa osvajanjem bodova, izjavio je novi čuvar mreže kragujevačkog superligaša, na sajtu Radničkog 1923.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari