Ko je Piksijev Japanac u stručnom štabu koji peva "Bože pravde": Nekada napadač, a danas profesor univerziteta (VIDEO) 1Foto: Printscreen/ NOVA VIDEO

Dolazak Dragana Stojkovića Piksija na čelo reprezentacije Srbije doneo je mnogo radosti ljubiteljima fudbala u našoj zemlji.

„Orlovi“ su konačno zaigrali brz i moderan fudbal gde je fokus na napadu, a ne da odbrani.

I kad vodi, Srbija napada i želi da postigne gol više.

Ono što pleni je fizička sprema po kojoj su nadaleko bili poznati mnogi u Evropi, ali ne i srpski reprezentativci.

Pa ipak, imenovanjem Kacušita Kinošija za kondicionog trenera naše reprezentacije, mnoge stvari su se promenile, a Dušan Tadić i drugovi su rastrčaniji nego ikada pre.

I kada se izgubi lopta, nema panike u igri već samo čuvene japanske discipline koje je u srpske igrače ugradio Kinoši. Odmah se ide u presing i lopta se vraća u svoj posed.

Igrače je „kupio na prvu loptu“.

Uvek pošten i temeljan, navikao je reprezentativce na svoj metod rada.

Osvojio ih je nekim finesama, ali i inovacijama u radu.

Kad god naša selekcija gostuje, selektor Stojković ostavi jedno jutro za šetnju po gradu i relaksaciju u prirodi.

To gotovo uvek iskoristi Kinoši za jedan lakši trening reprezentativaca na otvorenom.

Kada su gostovali u Azerbejdžanu u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal u Kataru, zastali su parku kod Muzeja ćilima, a Kinoši je to iskoristio da od fudbalera zatraži lagano zagrevanje koje nije izbegao ni selektor Dragan Stojković Piksi.

Kada su gostovali Danskoj u kojoj su igrali prijateljsku utakmicu, srpska reprezentacija je iskoristila jedno jutro za šetnju prestonicom, a kako bi se upoznali s lepotama jednog od najlepših gradova Skandinavije.

No ipak ni tada nije izostala akcija i ispoštovana je tradicija da se tom prilikom odradi i laganiji trening i zagrevanje pod vođstvom kondicionog trenera Kacušita Kinošija, na opšte zaprepašćenje i oduševljenje slučajnih prolaznika.

Kacuhito Kinoši je igrao fudbal kao napadač do 29. godine, a potom je počeo da radi kao kondicioni trener još 1997. godine u Belmare Hiracuki.

U pitanju je stručnjak koji je završio najbolje japanske fakultete za sport kada su u pitanju fudbal i fizička sprema, a predavao je i na Nipon univerzitetu.

Kinoši je prvo bio u Nagoji, gde je Piksi bio igrač, zatim i trener, a Stojković ga je poveo sa sobom i u Kinu gde je trenirao Guandžu.

Nema sumnje da mu Stojković bezrezervno veruje, a tome svedoči dugogodišnja saradnja njih dvojice.

Kada se pobeđuje, onda se slavi, a kada se slavi onda je Kinoši glavni.

Nikada sebe ne stavlja u prvi plan, a upravo je on tvorac većine snimaka iz svlačionice srpske fudbalske reprezentacije nakod pobede nad Portugalom u Lisabonu i „overavanja“ vize za Katar.

Kinoši je kada je došao na klupu „Orlova“ naveo da mu je želja da nauči srpsku himnu „Bože pravde“. On je tu svoju želju pretvorio u stvarnost.

Šest meseci mu je bilo potrebno da je savlada, a sada je peva sa ponosom i iz dubine duše.

Kada se intonira himna „Bože pravde“ često je najglasniji na klupi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari