Koheza: Ne kasnimo 1Foto: Starsport

Najbolji fudbaleri Srbije do 21. godine još jesenas su izborili učešće na prvenstvu Evrope ovog leta, pre par nedelja su dobili rivale na takmičenju u Poljskoj.

Zna se i plan priprema za takmičenje čiji početak dočekuju s najvišim ambicijama, ali još nije poznato ko će da ih vodi u mečevima grupne faze, sa Portugalom, Španijom i Makedonijom, jer Fudbalski savez Srbije nikako da izabere selektora „orlića“ posle razlaza sa Tomislavom Sivićem, u smiraj prošle godine.

Braća Sergej i Vanja Milinković – Savić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Uroš Đurđević… nisu imali u međuvremenu zajedničkih obaveza, ali već je trebalo da bude određen neko ko će budno pratiti njihove igre u klubovima, snimiti njihove karaktere u pojedinačnim razgovorima, predočiti im svoja očekivanja, uveliko raditi na taktici, smišljati kako da otkloni loše i nadogradi dobre stvari u igri, napravi eventualnu dopunsku selekciju… To jest ozbiljno se pozabavi ekipom u čijim redovima ima dosta osvajača evropske i(li) svetske titule u omladinskoj konkurenciji.

– Ne slažem se sa vama da kasnimo sa izborom. Zakazali smo sastanak Izvršnog odbora i uskoro ćete saznati ime stratega koji će voditi orliće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj – replicirao je predsednik FSS Slaviša Kokeza medijima na Kipru, gde se više ekipa iz srpske Superlige priprema za prolećni deo sezone.

Naravno, nemoguće je bilo tom prilikom čuti kriterijume za izbor novog vođe „orlića“, odnosno dobiti bilo kakvu potvrdu ili demantij spekulacija o potencijalnim kandidatima za ovo upražnjeno mesto. Ono što se čini kao nemoguća misija jeste povratak Veljka Paunovića (radi u SAD) i Aleksandra Stanojevića (karijeru vezao za Kinu), jer naša dva najbolja mlađa trenera ne razmišljaju o ponovnom angažmanu u Srbiji. Treći pik Nenad Lalatović ima velike planove s novim klubom Čukaričkim, a pride se mnogima zamerio javnim kritikovanjem sudija i fudbalske organizacije. Čaršijski kandidati Simo Krunić, Neško Milovanović, Nenad Sakić, Gordan Petrić, Ivan Tomić… su druga kategorija i(li) nisu dovoljno potvrđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari