Kokoškov se vraća kod prijatelja i postaje trener Bogdana Bogdanovića 1Foto: Starsportphoto ©

Igor Kokoškov je nedavno završio mandat u Bruklin Netsima i od naredne sezone ponovo će sarađivati sa Kvinom Snajderom.

Srpski stručnjak i nekadašnji selektor naše košarkaške reprezentacije veoma je cenjen u Amerci. Više od dve decenije uspešno radi u NBA, mahom kao pomoćni trener, mada je imao i kratak mandat kao šef struke Finiks Sansa.

Donedanvo je radio kao trener u stručnom štabu Bruklin Netsa, međutim, sa završetkom sezone postao je slobodan.

Mogućnost njegovog angažovanja iskoristio je Kvin Snajder, jedan od najcenjenijih stručnjaka u Americi, koji je tokom prošle sezone preuzeo Atlantu Houks.

Snajder nije samo košarkaški saradnik već jedan od najboljih prijatelja srpskog stručnjaka.

On je imao nemerljiv doprinos samom dolasku Kokoškova u Ameriku. Naime, od 1999. do 2006. Snajder je vodio košarkašku ekipu na univerzitetu Misuri, a upravo je srpski stručnjak, po dolasku u SAD 1999. godine prvih godinu dana radio u njegovom stručnom štabu.

Kasnije su imali odličnu saradnju u Juti, u kojoj je Kokoškov bio njegov prvi pomoćnik. Zajedno su već radili četiri godine i nema sumnje da će Srbin biti Snajderova najveća podrška od naredne sezone.

Ujedno, Kokoškov će sarađivati sa Bogdanom Bogdanovićem koji je nedavno potpisao četovorgodišnji ugovor sa ekipom iz Džordžije vredan 70.000.000 dolara.

Kokoškov se rastao sa Bruklinom na neslavan način. Stigao je na insistiranje Stiva Neša, međutim, rad sa Kevinom Durantom, Džejmsom Harednom i Kajrijem Irvingom završio se mnogo brže nego što se očekivalo.

Za 23 godine rada u NBA ligi, Kokoškov je promenio čak devet klubova, a Atlanta će biti njegov jubilarni deseti. Ima i šampionski prsten sa Detroit Pistonsima osvojen 2004. godine.

U sezoni 2020/21 vodio je i Fenerbahče, dok je sa reprezentacijom Slovenije bio prvak Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari