Kopenhagen i Napoli u osmini finala Lige šampiona, Mančester junajted bez Evrope na proleće 1Gol Kopenhagena za osminu finala. Foto: EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

 

Fudbaleri Kopenhagena plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su u poslednjem kolu Grupe A na svom terenu pobedili Galatasaraj sa 1:0, dok je u derbiju kola, u istoj grupi, Bajern pobedio Junajted u Mančesteru istim rezultatom.

Strelac jedinog gola na meču u Kopenhagenu bio je Lukas Lerager u 58. minutu, a gosti su u finišu utakmice imali i igrača više zbog isključenja Leragera, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja.

U drugom meču ove grupe, minhenski Bajern je na „Old Trafordu“ slavio protiv Mančester junajteda takođe sa 1:0, a jedini gol postigao je Kingsli Koman u 71. minutu.

Na kraju, Bajern je prvi na tabeli sa 16 bodova, a Kopenhagen je drugi sa osam. Ekipa Galatasaraja je treća sa pet bodova i takmičenje će nastaviti u Ligi Evropa, dok je Junajted osvojio četiri boda i završio je učešće u evrokupovima.

Mesto u osmini finala večeras je obezbedio i Napoli, koji je kao domaćin pobedio Bragu sa 2:0, u utakmici poslednjeg kola Grupe C.

Italijanski tim je poveo autogolom Serdara Sačija u devetom minutu, a pobedu je potrvdio Viktor Osimen u 33. minutu.

U drugom meču ove grupe, Real Madrid je u gostima pobedio Union Berlin sa 3:2.

Luka Modrić u 45. minutu nije iskoristio penal i propustio je šansu da donese vođstvo Realu, a samo minut kasnije taj promašaj je kaznio Kevin Foland.

Real je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat golovima Hoselua u 61. i 73. minut, izjednačio je Aleks Kral u 85, da bi pobedu „kraljevskom“ klubu doneo Sebaljos u 89. minutu.

Real je takmičenje u grupi završio sa maksimalnih 18 bodova, dok je drugoplasirani Napoli sakupio deset. Braga, koja se seli u Ligu Evropa, sakupila je četiri, a Union Berlin dva boda.

U poslednjim mečevima Grupe D, Benfika je u gostima pobedila Salcburg sa 3:1, dok u duelu Intera i Real Sosijedada nije bilo golova.

Fudbalerima Benfike je bila potrebna pobeda sa dva gola razlike kako bi obezbedili plasman u Ligu Evrope i na kraju su to uspeli pogotkom Artura Kabrala u 92. minutu.

Prethodno je Anhel di Marija direktno iz kornera doneo vođstvo Benfiki u 32. minutu, a na 2:0 je povisio Rafa Silva u prvom minutu nadoknade u prvom poluvremenu. Luka Sučić je u 57. minutu smanjio na 2:1, pre nego što je Kabral doneo veliko slavlje portugalskom timu.

Sosijedad ide u osminu finala kao prvi u grupi sa 12 bodova, koliko ima i Inter, Benfika je treća sa četiri boda, koliko je sakupio i Salcburg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari