Kori Volden upitan i za Podgoricu 1Foto: STARSPORT

Ne uspevaju u Crvenoj zvezdi da se isključivo koncentrišu na teren i posvete košarkaškim kvalitetima ekipe Budućnosti.

Neposredno pred početak plej-ofa i serijala sa Igokeom, crveno-beli su ostali bez pomoći Marka Jagodić Kuridže, a veoma neizvesno polufinale Kori Volden je odigrao praktično bez treninga i sa konstantnim bolovima u leđima.

Nažalost po crveno-bele, situacija nije bila ništa bolja pred početak finala, a po svemu sudeći neće se promeniti nabolje ni sa selidbom u Podgoricu, u kojoj će se odigrati nastavak finalnog serijala težine učešća u Evroligi naredne takmičarske godine.

Kori Volden je probleme sa donjim delom leđa imao i pre letošnjeg dolaska u Crvenu zvezdu.

Bili su svesni na Malom Kalemegdanu potencijalnog rizika, međutim sve do serijala sa Igokeom, Amerikanac se nije žalio na preterane bolove.

Na jednom od poslednjih treninga pred prvi meč polufinala, Volden je napravio nezgodan pokret posle kojeg je osetio bol koji je bivao sve jači prilikom uobičajenih kontakata sa saigračima.

Stručni štab je potom odlučio da ga liši svih napora i praktično oslobodi treninga sve do uvodnog susreta sa Igokeom.

Amerikanac je išao na terapije; pritom je uoči starta plej-ofa primio dve blokade kako bi bio iole sposoban da diriguje igrom Zvezde protiv izuzetno nezgodne Igokee.

Nakon uvodnog susreta, Voldenu se pogoršalo stanje, u meri da do samog meča niko nije znao da li će moći da nastupi u Laktašima.

Bivši košarkaš Partizana uopšte nije trenirao između prve i druge utakmice.

Tek pred treći susret obavio je par treninga u laganom ritmu, međutim posle majstorice i plasmana u finale, treneru Dejanu Radonjiću postalo je jasno da Voldenovi problemi sa leđima nisu lako rešivi.

Prema saznanjima Danasa, Volden uopšte nije bio u planovima za finalni serijal; jeste se američki bek pojavljivao na treninzima ali gotovo da nije radio.

Niko nije smeo, niti hteo da ga opterećuje timskim vežbama; nikakva promena pravca ili ubrzanje nisu dolazili u obzir i samo na momente Volden se priključivao taktičkom delu koji se odnosio na igru „5 na 0“.

Stanje sa njegovim leđima popravlja se u procentima koji ne deluju obećavajuće pred nastavak finalnog serijala u Podgorici.

Amerikanac je na putu da ispadne iz forme; jednostavno, od 11. maja i pobede Zvezde u majstorici nad Igokeom, odlični defanzivac je van trenažnog procesa.

Vreme provodi na terapijama, radeći lagane vežbice tokom timskih treninga.

Stručni štab i lekarski tim vrlo je pesimističan, štaviše, vlada uverenje da je Volden izgubljen za čitav serijal, i jedino bi u eventualnoj majstorici možda imalo smisla da se rizikuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari