Korona počela da "trese" EP 1Foto: STARSPORT

Na Evropskom prvenstvu za rukometašice počelo je da se dešava ono čega su se plašili svi razumni protivnici održavanja ovog takmičenja u jeku pandemije korona virusa, a u epicentru problema našla se reprezentacija Srbije.

Iako je pred početak turnira u Danskoj rečeno da neće biti odlaganja utakmica, zbog malo raspoloživih dana, pozitivan test na kovid-19 jedne neimenovane članice tima Srbije nagnao je Evropsku rukometnu federaciju da meč „orlica“ i Holandije pomeri sa petka na subotu uveče (20.30).

Ako i to bude dovoljno bezbedno, jer će dva nova testiranja u međuvremenu otkriti da li se još neko u srpskoj ekspediciji zarazio i mora u samoizolaciju, odnosno da li će uopšte biti uslova da se ove dve ekipe sastanu i bore za prve bodove u C grupi šampionata.

Do poslednjih rezultata testova izabranice Ljubomira Obradovića trebalo bi, dakle, da se prave kao da je baš sve u redu i to bonus vremena iskoriste za dodatnu pripremu meča sa osvajačicama zlata na poslednjem SP.

– Najteži protivnik nas čeka u prvom kolu, ali kako je nama, tako je i njima. U istom smo košu. Ko bude imao najmanje problema, ostvariće dobar rezultat. Jako se dobro poznajemo. Mnogo puta smo igrale jedne protiv drugih. U poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu nismo prikazale pravo lice. Njima će nedostajati najbolja igračica Polman, to može da ih poremeti, ali u svakom slučaju to je jedna iskusna ekipa. I mi smo ovde bez, nama važne, Dragane Cvijić. Biće jako teško – rekla je golmanka Katarina Tomašević.

Uglavnom, Srbija će prvo gledati da se dokopa drugog kruga, za šta je potrebno da bude jedna od tri najuspešnije ekipe u grupi C, gde će imati posla i sa Mađarskom (nedelja) i Hrvatskom (utorak).

U ovoj borbi je bitno i osvojiti što više bodova za drugi krug i novu grupu, odakle samo dve selekcije idu u polufinale i ostaju u trci za medalje.

– Mađarska uvek ima jaku ekipu, biće to još jedna teška utakmica – rekla je čuvar naše mreže na temu drugog dela duplog vikend programa nje i saigračica, koje u martu igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2021, gde će im jedan od tri rivala biti domaćin turnira Mađarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari