Povratak na kraljev dvor: Ako neko može da iznenadi Real u Madridu, to je Partizan 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Kad je Partizan 7. decembra u “Štark areni” pobedio Armani i tako postigao treći uzastopni uspeh u košarkaškoj Evroligi, trener Željko Obradović je rekao da je zadovoljan serijom dobrih rezultata, ali je i dodao da je vreme da se počne s pobedama i u gostima.

Od tada su crno-beli obe utakmice van svoje dvorane rešili u svoju korist.

I dok je Partizan na meču sa Žalgirisom u Kaunasu sa 93 poena pokazao napadačku dominaciju u odnosu na protivnika, duel u Valensiji pokazao je njegovo novo lice – postignuta su skromna 72 poena, ali je sjajnom odbranom španski tim sveden na 67.

Valensija je prošle sezone bila bolja od crno-belih u obe utakmice, U utorak joj, međutim, nije pošlo za rukom da i treći put pobedi agresivnom odbranom, na ivici faula.

Iako je po talentu napadački limitirana ekipa, neverovatnom borbenošću sakriva nedostatke, pa je protiv crno-belih imala čak 17 ofanzivnih skokova. Samo taj podatak bi nekima bio dovoljan da pomisle da su došli do pobede.

Ipak, do trijumfa je došao Partizan zato što je na agresivnost protivnika odgovorio na isti način.

Od poluvremena crno-beli su se prilagodili igri domaćina i dobili ga njegovim oružijem. Utakmica je bila daleko od onoga što bi se moglo nazvati lepom košarkom, ali je tim pre pobeda vrednija, jer su crno-beli dokazali da mogu da odgovore na „tuču“, a pre svih Zek Ledej, koji je u takvim situacijama „svoj na svome“.

Partizan je trenutno s najboljom formom u Evroligi, jer je jedini u seriji od pet pobeda.

S takvim oreolom večeras je gost evropskog prvaka Reala (20.45 časova), koji je izgubio samo od Fenerbahčea u Istanbulu na produžetak.

Iako su još uvek sveža sećanja na prošlogodišnju plej-of seriju ova dva kluba u četvrtfinalu i na sve ono što je uticalo da se „kraljevski klub“ potpunim preokretom (3:2 u pobedama) plasira na fajnal-for, činjenica je da je to prilika da se možda odmore neki igrači od naporne sezone i teške utakmice u Valensiji.

Ili da se Kaminskom pruži prilika da se uz veću minutažu vrati u formu posle višenedeljnog odsustva, Vukčeviću dragoceni minuti za sticanje iskustva pred ulazak u drugi deo sezone, Jaramazu dodatno vreme da stekne rutinu…

Pitanje je da li će Obradović sačekati drugu priliku za naplatu računa ili će već da iskoristi sjajnu formu ekipe i ponovo napasti Real u Madridu, baš u trenutku kad malo ko očekuje trijumf crno-belih.

Sudeći po izjavi Pi-Džej Doužera Partizan želi da nastavi seriju pobeda upravo protiv najboljeg tima u Evropi.

– Video sam šta se desilo u Madridu, pričalo se mnogo i čuo sam dosta o tome. Uzbuđen sam što idem tamo u „rat“ sa mojim momcima i nadam se da možemo da izađemo kao pobednici – izjavio je Amerikanac.

On je dodao i da je svestan da je njegova forma u velikom usponu.

– Uvek razmišljam kako da pružim više i igram još bolje. Definitivno, mogu još više da napredujem i želim da se to dogodi tokom sezone – izjavio je bek Partizana pred meč sa Realom.

Jaramaz ističe da je Real favorit, ali da su crno-beli u dobroj formi.

– Prvi su na tabeli, najbolja ekipa u Evroligi trenutno… Ali mi smo trentuno u pozitivnom ritmu i idemo tamo na pobedu. Svesni smo sa kim igramo. Naravno, ima i do onoga iz prošle sezone što nas dodatno motiviše – rekao je plej Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari