Partizan pobedio Baskoniju, crno-beli ostaju u trci za plej-in 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Baskoniju rezultatom 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23) u 30. kolu Evrolige.

Meč je rezultatski prelomljen početkom treće četvrtine, kada su crno-beli stekli dvocifrenu prednost, koju su uz puno muke sačuvali do kraja.

Gosti su u finišu stigli do dva poena minusa (85:83), ali je Doužer 18 sekundi pre kraja obezbedio trijumf svom timu.

Partizan je dobro ušao u meč i zahvaljujući centrima Kaminskom i Kaboklu, ali i odličnoj partiji Pantera sve vreme bio u vođstvu.

Ipak, gosti su u drugoj četvrtini postepeno smanjivali zaostatak i na poluvreme otišli sa samo dva poena minusa (44:42).

Početkom trećeg perioda crno-beli su ponovo nametnuli svoj ritam i već u 23. minutu, posle trojke Ponitke, stigli do dvocifrene prednosti (54:44).

Sve do 98 sekundi pre kraja ekipa Željka Obradovića održavala je ovu prednost, međutim, potom su izgubili dve lopte u napadu, s druge strane Hauard je vezao šest poena i vratio svom timu rezultatski priključak (85:83) 39 sekundi pre kraja.

U napadu koji je definitivno doneo pobedu crno-belima, Pi-Džej Doužer, koji nije imao svoje veče, obišao je Kostela, naskočio sa dva metra i pogodio.

Posle ove utakmice Partizan ima učinak od 14 pobeda i 16 poraza i nastavlja borbu sa Valensijom, Bajernom i Efesom za plasman u plej-in.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Frenk Kaminski sa 20 poena (5/7 za dva, 3/4 trojke), dok su Kaboklo i Panter ubacili po 18 poena.

U ekipi iz Vitorije Hauard je postigao 26 poena, Kostelo i Moneke po 13, a Vanja Marinković 11.

U narednom kolu Evrolige crno-beli dočekuju madridski Real, a ovaj meč je na programu u četvrtak 21. marta (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari