Instagram vs Tviter u kući Crvene zvezde: Rekontra Sferopulosa na kontru Nejpira 1Foto: Starsport

Američki plejmejker Šabaz Nejpir, nesumnjivo odličan košarkaš, doveden je u Crvenu zvezdu da bude jedan od stubova nosača njenih većih pretenzija u Evroligi, ali se nije snašao, što se odrazilo i na mesto crveno-belih pri dnu tabele.

Posle poraza od evropskog prvaka reala u „Štark areni“ (72:58) Zvezdin trener Janis Sferopulos je govorio i o Nejpirovoj sudbini na Malom kalemegdanu.

Na reakciju Amerikanca, koju je objavio na Instagramu, nije se dugo čekalo.

Poslednju reč, bar za sada, imao je Grk, u izjavi za medije na treningu crveno-belih u dvorani „Aleksandar Nikolić“, gde je Makabi iz Tel Aviva silom prilika domaćin u Evroligi (utakmica 16. kola igra se u četvrtak u 20.05 časova).

„Nisam video šta je objavio. Od društvenih mreža imam samo Tviter, gde rado ostavlkjam komentare. Svakako nemam šta više da dodam u odnosu na ono što sam o njemu rerkao posle meča s Realom“, kaže Sferopulos.

O sledećem protivniku…

„Igramo protiv tima koji na ovom terenu ima pet pobeda i tri poraza. U gornjem su delu tabele i bore se za plej-of, ali to je veoma važna utakmica za nas. Posle Reala želimo da pokažemo reakciju, da se uključi veći broj igrača u borbu za pobedu. To je cilj, da svi zajedno budemo spremni da se borimo za trijumf“, rekao je Grk koji duel sa Makabijem dočekuje sa skorom 5-10.

Četiri godine je proveo na klupi „ponosa Izraela“..

„Kada ste u klubu četiri godine, povežete se sa ljudima – menadžmentom, igračima. To je deo života. Uvek imam najbolja sećanja na bivše timove, pa tako i na Makabi. Sa navijačima Makabija sam proživeo sjajne trenutke koje nikada neću zaboraviti, ali sada sam trener Crvene zvezde i daću sve od sebe sutra da upišemo pobedu“, rekao Sefropulos, koji je na treningu imao i novog igrača – Fredija Gilespija.

„Gilespi će odraditi prvi trening, polako ga uvrštamo u tim. Ne može još da igra u Evroligi, ali želimo da ga kroz ABA ligu spremimo za izazove na evro-sceni“, zaključio je Sferopulos.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari