Košarkaši Srbije sada znaju i raspored u grupi na olimpijskom turniru: Prvo protiv najjačeg, na kraju protiv najslabijeg 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Srbije sada znaju i raspored za mečeve u grupi na olimpijskom turniru u Parizu ovog leta.

U dvorani koja će biti prilagođena igri pod obručima na fudbalskom stadionu „Pjer Moro“ francuskog prvoligaša Lila u istoimenom gradu kreću od najzahtevnijeg rivala.

Košarkaši Srbije se prvo, 28. jula, sastaju sa NBA zvezdama Sjedinjenih Država, koje su četvorostruki uzastopni osvajači zlatne medalje i neprikosnoveni rekorderi ukupno.

Kroz tri dana, 31. jula, rival će biti pobednik kvalifikacionog turnira u San Huanu, glavnom gradu Portorika.

Tamo, od 2. do 7. jula, u jednoj grupi među sobom igraju Italija, Bahrein i domaćin, a u drugoj Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače. Po dve najbolje odlaze u polufinale po principu prvi s drugim, a samo najuspešiji stiče pravo da dođe u grad svetlosti.

Košarkaši Srbije poslednji meč u grupi igraju 3. avgusta protiv Južnog Sudana, kojeg su kao debitanta na Mundobasketu savladali u grupi u Manili prošle godine sa 115:83.

Po dve prvoplasirane iz tri grupe i dve najbolje trećeplasirane idu u četvrtfinale za koje će se obaviti žreb, kao što je bilo i u Tokiju 2021, da bi se izbeglo moguće kalkulisanje po grupama.

Završnica olimpijskog turnira je u dvorani „Bersi“ u Parizu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari