Košarkaši Crvene zvezde počeli sa pripremama, objavljen i program prijateljskih mečeva 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Nakon osvojene triple-krune, vrelog leta tokom kojeg je došlo do promene na poziciji šefa struke, ali i u samom stručnom štabu, aktivnosti na tržištu oličene u angažovanju brojnih pojačanja, košarkaši Crvene zvezde započeli su sa pripremama za narednu takmičarsku godinu. Sve do 26. avgusta, puleni Vlade Jovanovića radiće individualno, a nakon obavljenih lekarskih pregleda dan ranije, sa timskim radom će krenuti u navedenom terminu.

Deo tima sastavljen od domaćih igrača pod nadzorom trenera i stručnog štaba KK Crvena zvezda počeo je, nakon obavljenih lekarskih pregleda i PCR testova, sa individualnim treninzima 15. avgusta.

Miodrag Dinić, dokazani i daroviti srpski stručnjak, osmogodišnjeg staža u sistemu Crvene zvezde, jedini je ostao u stručnom štabu, u odnosu na prošlosezonski koji je predvodio Dejan Radonjić i sigurno će biti od velike pomoći Vladi Jovanoviću, s obzirom na to da su njih dvojica odlično sarađivali u FMP.

Nakon zvaničnog okupljanja koje je planirano za 25. avgust, obaveznih lekarskih pregleda i testova kroz koje će proći i ostali igrači iz inostranstva (osim Nedovića, Dobrića i Petruševa koji imaju obaveze sa nacionalnim timom) uslediće ustaljen program svakodnevnih treninga i uigravanja tima za novu sezonu koji će se obaviti u Beogradu.

Prvi zajednički trening ekipa Crvene zvezde obaviće 26. avgusta.

Prvu proveru tim će imati u Beogradu šestog septembra protiv ekipe Dinamika, a već tri dana kasnije uslediće meč sa ovogodišnji učesnikom Evrokupa, rumunskim Klužom.

Obe utakmice u Beogradu biće zatvorenog tipa a potom će uslediti jake provere na turnirima u Turskoj (Antalija) od 14.09 do 18.09 i tri utakmice koje su planirane na tom turniru (spisak protivnika će biti objavljen naknadno).

Ekipa će se posle toga preseliti u Nikoziju gde će, takođ,  na vrlo jakom turniru odmeriti snage sa ekipama Peristerija i Olimpijakosa.

Po povratku u Beograd, klub će organizovati obavezan „media day“ 26. septembra kada će se i zvanično predstaviti javnosti pred početak nove sezone koja startuje utakmicom sa ekipom MZT-a, prvog oktobra u hali „Aleksandar Nikolić“.

 

Spisak pripremnih utakmica pred sezonu 2022-2023:

Beograd: 06.09.2022; Crvena zvezda mts – Dinamik
Beograd: 09.09.2022; Crvena zvezda mts – Kluž Napoka

Turnir Antalija: 14.09.2022 – 18.09.2022;

Kipar (Nikozija):
23.09:2022; Crvena zvezda mts – Peristeri Atina
24.09.2022; Crvena zvezda mts – Olimpijakos Pirej

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari